«Смачна країна» з Костянтином Грубичем

Телеведучий відкриє рецепти приготування унікальних українських страв

Чи знаєте ви, як приготувати «вугільну каву»? А «гартовану юшку» чи «цілющі голубці»?

У суботу, 24 жовтня, у «Бункермузі»  (бульв. Шевченка,1) рецепти простих, а головне недорогих українських страв розповість відомий телеведучий Костянтин Грубич. Початок заходу о 17:00.

 На відвідувачів чекає кулінарний майстер-клас: телеведучий покаже, як готувати «Печеню нанизану» за рецептурою 1929 року, записаною Ольгою Франко, дружиною великого Каменяра. А ще Костя презентує свою свіженьку кулінарну книжку «Смачна країна», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Вхід на подію — вільний.

Упродовж кількох років Костянтин Грубич проводив телезйомки у найвіддаленіших селах і містечках країни, досліджуючи гастрономічні особливості різних областей. Кращі кухарі, ресторатори та просто небайдужі гурмани Криму, Закарпаття, Львівщини, Донбасу, Тернопільщини, Київщини вчили ведучого готувати унікальні страви, рецептура яких передавалася з діда-прадіда.  Виявилося, українські кулінарні традиції – дуже багаті, а наша країна справді смачна! Костя жартує, що тепер навіть уві сні із заплющеними очима може розповісти, якою стравою люблять ласувати на Буковині, а яку повинна вміти готувати кожна порядна галичанка.

Унікальних рецептів Грубич не приховує – всі «кулінарні трофеї» виклав на трьохсот сторінках своєї нової книжки «Смачна країна», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Тут є фірмові рецепти від знаних українських шеф-кухарів і шедеври народної кулінарії, чимало традиційних призабутих страв, що їх їли українці протягом багатьох століть... «Смачна країна» містить не лише опис страв, а й показує багатство культури різних куточків України. Мальовничіше про українські кулінарні традиції писав хіба що Іван Котляревський у «Енеїді». Тож запрошуємо всіх у «Бункермуз»  до спілкування та смакування разом із Костею Грубичем!