Триває Різдвяний піст - час для сповіді, примирення з Богом і людьми

Триває Різдвяний піст - час для сповіді, примирення з Богом і людьми, час для пожертви себе задля добра інших. Приступити до святої Сповіді священики закликають заздалегідь, не чекаючи останнього тижня посту.

Коли немає великих черг і напливу людей, отці мають можливість приділити більше уваги та часу людям, які хочуть посповідатися. Священики заохочують провести час Різдвяного посту в особистій молитві. У церквах відправляються служби Божі, де християни можуть посповідатися та прийняти святе Причастя, очистити свою душу, примиритися з Господом.

- Час Різдвяного Посту є прекрасною нагодою, не чекаючи до останнього часу, щоб на Святий вечір не згадати, що я забув посповідатися, прийти до Бога лишити гріхи і взяти Божу любов. Ми заоохочуємо зустрітися з Христом у Святій Сповіді людей набагато частіше. Прийти зараз, бо священик, коли немає напливу людей, може Вам приділити більше уваги, ввійти в ситуацію,- каже отець Володимир САМПАРА, священик храму Святого Миколая Зимового.

Чим глибше покаяння людини перед Богом, каже отець Володимир Сампара, тим більше радості від прощення, більше миру і спокою в серці. І тоді людське серце стає наче духовним Вертепом, тими яселками, де Мати Божа на Різдво покладе свого Ісуса. Духовно безумовно, бо Господь вже народився: "Нехай цей Різдвяний Піст дійсно буде часом великої радості, де ми не тільки думаємо, ага я не поїв мяса, значить я пощу, попостіть від поганих розмов, від поганих поглядів, попостіть від чинення зла собі через вживання алкоголю, розпусту, інтернети, небезпечні розваги. Але не тільки попостити в Різдявий піст, а далі на Різдво в за всі часи згрішити. Безумовно ні, людина має очищувати себе впродовж всього життя. Бо роки минають швидко, час швидко пробігає і треба нам встигнути познайомитися з Богом вже сьогодні, прожитии з ним, мати духовну силу".

Той, хто сповідує свої гріхи, невидимо звільняється від них самим Ісусом Христом. Спаситель дав апостолам, а через них єпископам і священикам, владу прощати гріхи. І хоч яким би великим не був гріх, милосердя Боже нескінченне. Однак, щоб отримати прощення, необхідно з жалем і смутком усвідомлювати свою гріховність, почути своє сумління, зрозуміти провину перед Богом. А головна умова покаяння — це виправити життя, примиритися з усіма і сподіватися на милосердя Боже.

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!