Такими є результати опитування агентства AgriSurvey асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), повідомляє прес-служба організації.

До 12% продуктів, закуплених міським населенням України до новорічного столу, не споживається і псується.

У грошовому еквіваленті сім'я з чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидає до смітника продуктів зі святкового столу 90 грн. Разом по всьому міському населенню України витрати складають близько 470 млн. грн.

За словами директора агентства AgriSurvey УКАБ Тараса Гагалюка, під час опитування 54% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів.

"Таким чином, по цій групі під час свят до смітника викидається кількість продукції еквівалентна 850 т ковбаси "Московської" або 2,5 тис. т свинячого ошийка, або ж 4 тис. л шампанського. Ще у 40% опитаних псується від 5% до 15% продукції, а це - еквівалент 300 т червоної ікри або 3,5 тис. т твердого сиру, або ж 4 тис. т масла", - каже Гагалюк.

"Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання", - зазначають в УКАБ.

І додають, що за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько 1,3 млрд. тон продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.

0352.ua

На новорічні свята українці відправляють на смітник їжі на 470 мільйонів

Такими є результати опитування агентства AgriSurvey асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), повідомляє прес-служба організації.

До 12% продуктів, закуплених міським населенням України до новорічного столу, не споживається і псується.

У грошовому еквіваленті сім'я з чотирьох дорослих та двох дітей у середньому викидає до смітника продуктів зі святкового столу 90 грн. Разом по всьому міському населенню України витрати складають близько 470 млн. грн.

За словами директора агентства AgriSurvey УКАБ Тараса Гагалюка, під час опитування 54% респондентів вказали, що у них під час свят псується до 5% закуплених продуктів.

"Таким чином, по цій групі під час свят до смітника викидається кількість продукції еквівалентна 850 т ковбаси "Московської" або 2,5 тис. т свинячого ошийка, або ж 4 тис. л шампанського. Ще у 40% опитаних псується від 5% до 15% продукції, а це - еквівалент 300 т червоної ікри або 3,5 тис. т твердого сиру, або ж 4 тис. т масла", - каже Гагалюк.

"Такі показники свідчать про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання", - зазначають в УКАБ.

І додають, що за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щорічно у світі псується близько 1,3 млрд. тон продуктів харчування, а це близько однієї третини продукції, призначеної для споживання людьми.

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати
Оголошення
Розмістити оголошення у цьому блоці Додати
Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!