У Тернополі набирали свячену воду навіть у пляшки з-під горілки

Завершися різдвяно-новорічний цикл свят, сьогодні 19 січня, християни відзначають останнє свято — Хрещення Господнє. Традиційно в цей день освячують воду, котра символізує хрещення Ісуса Христа в річці Йордані.

Освятити і благословити воду для тернополян приїхали священнослужителі різних конфесій, зокрема й тернопільсько-зборівський владика Василій Семенюк. Кілька сотень людей зібрались на набережній ставу, де на сцені біля хреста, присвяченого хрещенню України відбувалось святкове Богослужіння.

— При хрещенні священник дає свічки, що є образом світла Божого,  дитя одягають в білу тканину, що означає одяг Христа. Охреститись— значить любити Ісуса Христа, буди доброю людиною. Сьогодні себе треба спитати чи дійсно ми служимо Господу, чи лише на Йордана ідемо під церкву по священну воду і на цьому закінчуються наші обов’язки? Тому бажаю всім виконувати заповіді християнські і бути справді хорошими дітьми Божими, — бажає владика Василій.

По закінченні Богослужіння, семінаристи духовної семінарії імені кардинала Йосипа Сліпого розіграли Маланку, пише Тернопільська Липа. Тож усі, хто стояв в довготривалій черзі по освячену воду не сумували. Окрім цього, студенти музичного училища №1 заспівали кілька різдвяних колядок.

Сотні тернополян з різного роду тарою черпали воду з величезного бідону, але і його стало замало. Тому більшості людей наливали воду через шланги з цистерни автомобіля, окремої тернопільської фірми, що розвозить по місті воду. Були й такі, що  набирали свячену воду у пляшки з-під горілки, викликаючи цим здивування й обурення інших. Але обділеним не залишився ніхто , тому у всіх тернопільських домівках буде “жива вода”, що рік не псуватиметься, позбавлятиме від негативної енергії.

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!