Король-пармезан: цікаво про те, що смачно

Якщо Ви знайомі з італійською кухнею, то точно зможете назвати основні та найпопулярніші інгредієнти переважної більшості страв: оливки (чи оливкова олія), макарони та сири. А якщо ще й вживати все це, запиваючи молодим вином, вважай, що потрапив на італійську вечерю! А чому б не влаштувати такий італійський прийом просто зараз?

Серед найбільш відомих сирів цієї країни є і мᴵякі, і надтверді сорти. Моцарела, пекорино, рікота та пармезан - це все Італія. Сири їдять шматками, натирають, та додають у соуси. Вони можуть виступати у якості самостійної закуски, бути інгредієнтом піци, пасти, других страв та салатів. Усі італійські сири самобутні завдяки суворому дотриманню стародавньої рецептури, а також регіональній специфіці.

Візьмемо, наприклад, пармеджано реджано, більш відомого нам як пармезан. Він створюється виключно на територіях Парми та Реджо-нель-Емілі. Будь який інший сир, яких, на жаль, неймовірна кількість у кожному магазині, - нелегальні імітації та підробки короля-пармезану. Адже носити це імᴵя має право лише сир, вироблений у двох провінціях Італії і це захищається законом. А що ж робить "італійця" настільки унікальним?

- смак: дуже ніжний та молочний, але має пікантний присмак. Чим доросліший сир, тим відчутнішим стає і специфічно горіховий аромат та смак

- структура: зернисто-луската, нерівна на зрізі, крихка. Будьте певні, якщо хоч раз побачите справжній пармезан, то більш ніколи не помилитесь!

- сировина: цей сорт сиру готують із молока італійських корів, які росли та випасалися виключно на територіях пармезанних провінцій.Тварин ще й годують спеціальними рослинами, назви яких, звісно ж, не розголошуються. Саме вони надають необхідні смакові особливості молоку, яке стане сировиною для пармеджано реджано.

- визрівання: "сирний король" створюється у чітко обмежений період: з першого квітня по одинадцяте листопада. Вже увечері першого квітня весь удій залишаться ночувати у відрах. Вранці робітники збираю усі вершки, що відстоялися за ніч, та відправляють їх на виробництво ще одного популярного італійського сиру - маскарпоне. А збиране молоко стає основою для пармеджано. Далі починається період дозрівання, що триває від одного до трьох років. Зрозуміло, що найбільш старий сир стає найбільш цінним та елітним;

-виробництво: усі італійські сири готуються на маленьких фамільних виробництвах, з незмінними традиціями та рецептурою. Цікаво, що пармезан - єдиний у всьому світі сир, для догляду за яким існує окрема професія! Що і говорити - король. "Слухачі сиру" або ж "пармські слухачі" аналізують стадію визрівання сиру та його якість. Втім аналіз їх дуже особливий та музикальний. Спеціальними срібними молоточками вони "грають" на величезних сирних голівках та чекають необхідного відзвуку;

- користь для людини: цей сир надзвичайно багатий на макро та мікроелементи, вітаміни та фолієву кислоту. У його складі саме такі білки, жири та вуглеводи, що дуже швидко та легко засвоюються людським організмом;

Якщо Ви теж бажаєте відчути смак та користь єдиного сиру, що входить до раціону космонавтів Міжнародної космічної станції, маєте остерігатися підробок та незаконних "тезок". Можна також звернутися у наш магазин продуктів харчування, де, окрім пармезану, можна познайомитися з іншими оригінальними сирами справжніх італійських виробників.

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!