• Головна
  • Король-пармезан: цікаво про те, що смачно
Реклама
23:54, 21 травня 2016 р.

Король-пармезан: цікаво про те, що смачно

Реклама

Якщо Ви знайомі з італійською кухнею, то точно зможете назвати основні та найпопулярніші інгредієнти переважної більшості страв: оливки (чи оливкова олія), макарони та сири. А якщо ще й вживати все це, запиваючи молодим вином, вважай, що потрапив на італійську вечерю! А чому б не влаштувати такий італійський прийом просто зараз?

Серед найбільш відомих сирів цієї країни є і мᴵякі, і надтверді сорти. Моцарела, пекорино, рікота та пармезан - це все Італія. Сири їдять шматками, натирають, та додають у соуси. Вони можуть виступати у якості самостійної закуски, бути інгредієнтом піци, пасти, других страв та салатів. Усі італійські сири самобутні завдяки суворому дотриманню стародавньої рецептури, а також регіональній специфіці.

Візьмемо, наприклад, пармеджано реджано, більш відомого нам як пармезан. Він створюється виключно на територіях Парми та Реджо-нель-Емілі. Будь який інший сир, яких, на жаль, неймовірна кількість у кожному магазині, - нелегальні імітації та підробки короля-пармезану. Адже носити це імᴵя має право лише сир, вироблений у двох провінціях Італії і це захищається законом. А що ж робить "італійця" настільки унікальним?

- смак: дуже ніжний та молочний, але має пікантний присмак. Чим доросліший сир, тим відчутнішим стає і специфічно горіховий аромат та смак

- структура: зернисто-луската, нерівна на зрізі, крихка. Будьте певні, якщо хоч раз побачите справжній пармезан, то більш ніколи не помилитесь!

- сировина: цей сорт сиру готують із молока італійських корів, які росли та випасалися виключно на територіях пармезанних провінцій.Тварин ще й годують спеціальними рослинами, назви яких, звісно ж, не розголошуються. Саме вони надають необхідні смакові особливості молоку, яке стане сировиною для пармеджано реджано.

- визрівання: "сирний король" створюється у чітко обмежений період: з першого квітня по одинадцяте листопада. Вже увечері першого квітня весь удій залишаться ночувати у відрах. Вранці робітники збираю усі вершки, що відстоялися за ніч, та відправляють їх на виробництво ще одного популярного італійського сиру - маскарпоне. А збиране молоко стає основою для пармеджано. Далі починається період дозрівання, що триває від одного до трьох років. Зрозуміло, що найбільш старий сир стає найбільш цінним та елітним;

-виробництво: усі італійські сири готуються на маленьких фамільних виробництвах, з незмінними традиціями та рецептурою. Цікаво, що пармезан - єдиний у всьому світі сир, для догляду за яким існує окрема професія! Що і говорити - король. "Слухачі сиру" або ж "пармські слухачі" аналізують стадію визрівання сиру та його якість. Втім аналіз їх дуже особливий та музикальний. Спеціальними срібними молоточками вони "грають" на величезних сирних голівках та чекають необхідного відзвуку;

- користь для людини: цей сир надзвичайно багатий на макро та мікроелементи, вітаміни та фолієву кислоту. У його складі саме такі білки, жири та вуглеводи, що дуже швидко та легко засвоюються людським організмом;

Якщо Ви теж бажаєте відчути смак та користь єдиного сиру, що входить до раціону космонавтів Міжнародної космічної станції, маєте остерігатися підробок та незаконних "тезок". Можна також звернутися у наш магазин продуктів харчування, де, окрім пармезану, можна познайомитися з іншими оригінальними сирами справжніх італійських виробників.

#итальянский сыр

Коментарі

Оголошення
live comments feed...