Чим пригощають гостей на "Вуличному ринку" у Тернополі?

Пригощали ковбасками, рибою і м'ясом-гриль, варениками з різними начинками, стейками і м'ясом на ребрах, курячими стегенцями, грибною юшкою, а також наливками і лимонадом власного приготування на «Вуличному ринку» у парку ім. Т. Шевченка 27-28 серпня

На кількох алеях парку розмістилися кілька десятків закладів харчування. Кожен намагався вирізнитися своїми наїдками і напоями. Зокрема, пропонували наливки власного виробництва. До слова, у всіх закладах вони коштують 15 грн за 50 мл. Ненаукова ресторація «Кафедра» виставила на барну стойку з десяток бутлів з алкогольними напоями. Назви більшості дуже цікаві.

- «Калганівка» - це настоянка на корені калгану, яка має 30 градусів, - розповідає менеджер ресторації Тарас Мазур. – Вона має кислуватий смак. Кажуть, для чоловіків помічна. «П'яна бджола» - це наша медовуха, «Сльози декана» - міцне сливове бренді міцністю 50 градусів. Настоянка на кедрових горіхах «Міцний горішок» має 45 градусів. А от «Лімончелло», «Дівочі примхи», «Незалежна жінка» - слабші напої. «Лімончелло» - до 20 градусів, воно легеньке і солодке. «Дівочі примхи» - солодке вишневе вино. «Незалежна жінка» - сухе вино. «Чорні очі» настоянка на чорниці.

Власниця «Кафедри» Світлана Шуляр запросила скуштувати грибної юшки від закладу.

- Приходьте, коли звариться грибна юшка. Ми варимо її у великому казані на 250 літрів, - каже вона. - Повірте, вона така смачна, що з'їсте і ще попросите.

У «Короні» теж мають чим здивувати гостей.

- Чоловіків пригощаємо «Зубрівкою», «Каєнівкою» і «Перваком на калині», - каже заступник директора закладу Володимир Прохоронков. – А прекрасній половині пропонуємо «Лісову ягоду», «Лімончелло» і «Сангрію». Останній напій – це молоде закарпатське вино, настояне на апельсинах. Воно легке і приємне.

Ресторан еко-їжі «Вареники тут», що у ТРЦ «Подоляни», пропонують усім скуштувати своїх вареників з солоними і солодкими начинками, узбецький плов, солянку, свинячі і курячі ковбаски-гриль, квашені овочі, запечену скумбрію, стейки, м'ясо на ребрах.

- Запрошуємо всіх на наші вареники з картоплею, м'ясом, капустою і вишнями, - каже співвласник Павло Бойко. – Усі коштують по 20 грн за 100 г. Вареники лежать у спеціальному посуді, де підтримується стабільна температура, тому вони весь час теплі. До всіх м'ясних страв даємо безкоштовно скибки хліба. А ще готуємо дуже смачну картоплю на метровій сковороді. Пальчики оближете!

Пропонує заклад і свої напої – «Зубрівку», Бехеровку» і Настоянку на корі дуба.

- «Бехеровка» дуже популярна у наших гостей, бо вона вистояна на травах із додаванням меду, - каже пан Павло. – Це жіночий напій, ароматний і легкий. Але і чоловіки замовляють.

Фестивальна точка the lemonade виставила на огляд гостей «Вуличного ринку» чимало напоїв.

- Ми приїхали до вас на свято з Києва, - каже власниця сімейного бізнесу Марія Данильченко. – Не представляємо жоден заклад, просто самі готуємо напої і їздимо з ними по фестивалях. Пропонуємо алкогольні і безалкогольні коктейлі, лимонад, «Сангрію» і глінтвейн. 300-350 мл напою коштують в середньому 30-40 грн. Найдешевший - лимонад за 20 грн.

Кафе «Едера», що на «Дружбі», окрім смаколиків на грилі та печеної картоплі, пропонує смачні наливки. Дуже популярною, за словами бармена Наталії Луців, є «Полуничка під градусом». А шашлик від цього закладу, як переконалася кореспондент, просто тане у роті.

Не обійшлося на святі і без солодощів. Так, смачну солодку вітрину встановила сімейна пекарня «Лакітка», що на «Східному». Вівсяне печиво з шоколадом, круасани з начинками, батончики «Гранола», шоколадні кекси – це далеко не весь перелік того, що ця пекарня пропонує своїм відвідувачам.

- Батончики «Гранола» - це суміш пластівців, обсмажених у карамелі з вишнями, - розповідає про асортимент пекар Юлія Гайдуцька. – Круасани маємо і з солоними, і з солодкими начинками. З солодких пропонуємо круасани з морозивом, різними джемами, «Нутеллою». З солоних – з салямі, руколою і сиром камамбер, а також з лососем.

Пасічник Володимир Олексюк з Коломиї привіз на свято до Тернополя багато різних продуктів бджільництва. Він уже 16 років утримує пасіку і торгує медом. На розкладці чоловіка – десятки різних речей: натуральне медове мило, прополісна мазь, сухофрукти у меді, соти, медова наливка і бальзам, сухі духи, медовий бальзам для губ, маточне молочко, настоянка прополісу, хвойний мед, навіть прополісні свічки від багатьох хвороб.

- Я приїхав до Тернополя уже вдруге, - каже пан Володимир. - Маю свою пасіку у Надвірнянському районі. Її започаткував ще мій тесть, а я із дружиною продовжуємо справу.

Запитували у пасічника, з чого зроблено той чи інший продукт.

- Медовий бальзам виготовляю з додаванням кореню калгану, - відповідає він. – Настоюється цей напій довше, ніж наливка. Сухі духи – на основі олії, кокосової чи какао. Бальзам для губ – з воску і меду. Медові настоянки з фруктами готую так: заливаю медовою брагою ягоди і настоюю. У мене є навіть карпатський смерековий мед.

Бургерна Pork&chicke готує на фестивалі бургери зі свинячо-яловичим фаршем та соковитими овочами, а також пасту з беконом у томаті.

- Ми пропонуємо нашим гостям найпопулярніші бургери, - каже кухар Володимир Криворучко. – А окрім пасти з беконом, готуємо ше фузілі по-флотськи і холодну пасту з овочами. Бургери коштують 45 грн, а паста – 38-40.

Пану Володимиру вдалося здивувати кореспондента 20хвилин імбирно-базиліковим лимонадом, який готують у бургерній.

Оксана Нестеренко з Києва продає на святі бублики, покриті глазур'ю, маком і звичайні. А ще – козинаки. Жінка часто їздить по фестивалях, у Тернополі вона вдруге.

- Мої бублики не такі тверді, як звичайна сушка, - каже вона. – Я сказала б, що вони повітряні. Загалом на «Вуличному ринку» чимало всілякої смакоти, тож кожен знайде собі до смаку. 

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!