• Головна
  • Жителі Тернопільщини недоїдають м’яса
16:00, 27 березня 2017 р.

Жителі Тернопільщини недоїдають м’яса

Середньо добове споживання населенням області молока і молочних продуктів у 2016 році сягало 235 кг замість рекомендованих фахівцями 380 кг, м’яса і м’ясопродуктів — 47,9 кг, тоді як мінімальна норма має бути не менше 80 кг у рік на одну особу.

За даними держслужби статистики у середньому споживання в Україні молока досягає - 210кг, м’яса 50,9 кг, яєць – 280кг на одну особу в рік.

В розвинутих країнах світу, зазначений показник у середньому досягає рівня 76 кг м’яса і м’ясопродуктів в рік на одну особу, (а в США, Австралії, Нової Зеландії і Іспанії )— споживають більше 100 кг.

За 2016 р. в усіх категоріях господарств Тернопільщини порівняно з аналогічним періодом 2015 р. відбулося зменшення чисельності худоби і птиці. Зокрема, поголів’я великої рогатої худоби скоротилося на 1,7%, корів — на 0,3% виробництво м’яса на 3,4%, та молока 1,6%. 

Разом з цим у сільськогосподарських підприємствах стабілізувалося поголів’я ВРХ на рівні минулого року (100%), зросло поголів’я корів на 5,7%, виробництво молока на 8,3%, яловичини -0,5%.

Станом на 1 січня 2017 року в усіх категоріях господарств утримується 151,8 тис. голів ВРХ, в тому числі корів – 94,7 тис. голів. Поголів'я ВРХ до відповідного періоду минулого року зменшилося на 2,6 тис. голів, в тому числі корів - на 0,4 тис. голів або відповідно на 1,7% та 0,4%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#м’ясо
Оголошення
live comments feed...