• Головна
  • Засіб від авітамінозу є основою виробництва живого пива
Новини компаній
10:10, 19 квітня 2017 р.

Засіб від авітамінозу є основою виробництва живого пива

Новини компаній

В основі виробництва живого пива лежить давній засіб від авітамінозу

Важливим інгредієнтом класичної технології пивоваріння є солод. Багато з нас чули це слово, але більшість не знає, що це таке. Наші предки використовували солод, як засіб від авітамінозу, а сьогодні це основа виготовлення живого пива за класичною технологією.

Солод є продуктом пророщення різних зернових, в основному ячменю. Спрощено ми говоримо про пророщене зерно. Ще на етапі пророщування зерна в ньому відбуваються зміни, в результаті чого отримується солодовий цукор, що є основою бродіння, без якого неможливе виготовлення пива.

Сам по собі солод є натуральним корисним продуктом, який містить багато мікроелементів. Наші предки добре це знали Каші, квас і супи з ячмінного та житнього солоду активно використовували і в якості ефективного засобу від весняного авітамінозу.

Цінність солоду полягає у високому вмісті білка з повним набором амінокислот, у тому числі лізину, треоніну і валіну, які стимулюють в організмі людини білковий обмін, сприяють росту м'язів і кісток; олигопептидів; поліненасичених жирних кислот; мінералів (фосфору, калію, магнію, заліза, марганцю, кальцію, міді, йоду, фтору, цинку, селену); вітамінів; фосфоліпідів потрібних для будівництва мембран нових клітин; ферментів; фітогормонів та інших біологічно активних речовин.

У сучасному світі солод активно використовується у кулінарії, виробництві пива, квасу та інших напоїв. Пивовари ж називають солод “душею пива”, бо саме солод є одним з трьох головних складових класичної технології виготовлення пива.

Перед тим, як стати якісною сировиною для пивоваріння, солод ретельно відбирають та провіюють. Для живого пива годиться лише найбільш якісна сировина. Потім солод двічі подрібнюють до необхідної величини. Подрібнений солод подається в бункер варильного відділення і поступає в заторний апарат, де починається святая святих пивоваріння – процес бродіння.

Місцеві пивовари використовують солод з ячменю вирощеного на полях регіону етногеографічного регіону Опілля, що охоплює кілька районів Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської областей.

Спонсор рубрики ТОВ “Пивоварня “Опілля”. Опілля — справжнє живе!

logo_corp_opillia9

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Опілля #пиво #солод

Коментарі

Оголошення
live comments feed...