0352.ua

Фільтрування — основа класичної технології виготовлення пива

У класичній технології виготовлення живого пива сировина, а потім і готовий напій кілька разів проходить фільтрацію. Робиться це з різною метою. В одних випадках для видалення зайвих речовин, а в інших для отримання потрібної концентрації потрібних речовин природним способом.

Як відомо подрібнений солод (пророщене спеціальним способом зерно) змішують з водою. Таким чином утворюється затор — суміш подрібнених зернових. Пророщене зерно утворює природний цукор. Відбувається оцукрювання затору.

Далі відбувається фільтрування затору, коли його розділяють на рідку фракцію сусло і нерозчинну фракцію дробину, що являє собою подрібнені зернові. При цьому дробина виконує роль натурального фільтруючого матеріалу. Сусло, що проходить через дробину, називається першим суслом. При цьому отримується десь 70 % усього сусла. Далі відбувається промивання дробини. Внаслідок цього отримується так зване друге сусло.

Процес фільтрації триває доти, поки не отримається сусло потрібної концентрації. І перше і друге сусло потрапляють у сусловарильний казан, де його пізніше поєднують з іншими складовими необхідними для виготовлення живого пива за класичною технологією.

Основним же у класичній технології є намагання дотримуватися природних процесів без штучного їхнього пришвидшення. Таким чином зберігаються натуральні смакові якості відомі багато століть.

Спонсор рубрики ТОВ “Пивоварня “Опілля”. Опілля — справжнє живе!  

logo_corp_opillia9

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати
Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!