Фільтрування — основа класичної технології виготовлення пива

У класичній технології виготовлення живого пива сировина, а потім і готовий напій кілька разів проходить фільтрацію. Робиться це з різною метою. В одних випадках для видалення зайвих речовин, а в інших для отримання потрібної концентрації потрібних речовин природним способом.

Як відомо подрібнений солод (пророщене спеціальним способом зерно) змішують з водою. Таким чином утворюється затор — суміш подрібнених зернових. Пророщене зерно утворює природний цукор. Відбувається оцукрювання затору.

Далі відбувається фільтрування затору, коли його розділяють на рідку фракцію сусло і нерозчинну фракцію дробину, що являє собою подрібнені зернові. При цьому дробина виконує роль натурального фільтруючого матеріалу. Сусло, що проходить через дробину, називається першим суслом. При цьому отримується десь 70 % усього сусла. Далі відбувається промивання дробини. Внаслідок цього отримується так зване друге сусло.

Процес фільтрації триває доти, поки не отримається сусло потрібної концентрації. І перше і друге сусло потрапляють у сусловарильний казан, де його пізніше поєднують з іншими складовими необхідними для виготовлення живого пива за класичною технологією.

Основним же у класичній технології є намагання дотримуватися природних процесів без штучного їхнього пришвидшення. Таким чином зберігаються натуральні смакові якості відомі багато століть.

Спонсор рубрики ТОВ “Пивоварня “Опілля”. Опілля — справжнє живе!  

logo_corp_opillia9

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!