Як тернополяни можуть уникнути купівлі несвіжого м’яса

Лише смак страви розповість про свіжість м’яса.

Проте вберегтись від інфекцій можна, уникаючи стихійних ринків. Кожного ранку м’ясну продукцію на центральному ринку перевіряють у Тернопільській обласній державній лабораторії ветеренарно-санітарної експертизи.

Іван Сенчак, начальник Тернопільської обласної державної лабораторії ветеренарно-санітарної експертизи: «Все це м’ясо, яке поступає до нас, воно проходить контроль, контроль в лабораторіях ветеринарної медицини, і всі ті показники, які необхідні для мінімального переліку, досліджуються. На даний час м’ясо, яке поступає є в межах норми тих показників».

У виборі свіжого м’яса фахівці рекомендують звертати увагу тільки на зовнішній вигляд. Зріз має виглядати свіжим і вологим, але не мокрим. Чим темніший відтінок, тим старіша тварина. Так забарвлення яловичини повинно бути червоним, а жирові прожилки білого або кремового кольору. Телятина, у свою чергу, блідо-рожева, а її жир – білий. Свинину ж варто купувати світло-рожевого кольору з рожевуватим відтінком жиру.

- В імпортного м’яса товщина жиру дуже маленька-це 1-2 см, також потрібно дивитись на саме обезкровлення. В імпортних, якщо воно приходить, Німеччина, Польща, якесь інше, ця обезкровленість дуже гарна, м’ясо біленьке, світленьке. В домашніх умовах, при подвірному забої такого обезкровлення неможливо досягнути, тому в нас воно завжди є червоного, червоно-коричневого кольору, розповів ІНТБ Іван Сенчак, начальник Тернопільської обласної державної лабораторії ветеренарно-санітарної експертизи. 

За словами комерційного директора ринку Степана Горуца, у продажі немає імпортного м’яса, лише наше – вітчизняне.

Степан Горуц, комерційний директор ТОВ «Тернопільський міський ринок»: «Продукцію, яка не продалася, вона може завести в камеру, а зранку вона може приїхати і допродати на слідуючий день. Продавець продає це 2 дні, свою продукцію. Кожного дня в нас завозиться свіже м’ясо».

Розлади нервової системи, імпотенція, ламкість кісток, зниження імунітету, а також швидке старіння загрожує людям, які відмовляються від м’яса. Воно містить кальцій, магній, цинк, калій, залізо, мінеральні речовини, амінокислоти і білок. Проте слід пам’ятати, що надмірне вживання м’яса провокує виникнення астми, цукрового діабету і ракових пухлин, проблеми зі серцево-судинною системою.

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!