Австрійський штрудель повинен бути таким, щоб через нього можна було... читати газету. 

Скуштувати австрійських та українських солодощів можна було у Тернопільській обласній універсальній бібліотеці. Таке дійство влаштували учасники клубу розмовної німецької мови. Студентка із австрійського містечка Руст Вікторія Шмід приготувала свою улюблену страву – австрійський штрудель, а українці – традиційні хрустики, медівник, сирник, печиво. Усі мали нагоду розповісти про особливості національної кухні та поділитися таємницями приготування найпопулярніших страв.

– Цей штрудель навчила пекти мене моя бабуся, – розповіла дівчина Новій Тернопільській газеті. – В Австрії штрудлі надзвичайно популярні, існує дуже багато рецептів його випічки. Мій улюблений – із вишнями, але сьогодні я вирішила спекти штрудель з яблуками. У нас навіть такий жарт є: «Тісто на штрудель повинно бути таким тонким, щоб через нього можна було читати газету».
Вікторія Шмід розповіла, що австрійська кухня суттєво різниться від німецької, хоча їх часто плутають.

– Австрійська кухня більш цілісна, – розповіла Вікторія, – однак має певні регіональні відмінності. Головна австрійська м’ясна страва — відомий віденський шніцель — засмажений у сухарях великий шматок м’якої телятини, його подають з овочевими салатами. Символами австрійської кухні є також смажена курка «бакхун», кайзерівський омлет (радше навіть легкий пиріг із збитих яєць) «кайзершмаррн», відварена яловичина з хроном та яблуком «тафельшпіц». Австрійці готують багато страв з квашеної капусти. Українська кухня мені смакує, найбільше сподобалися вареники з вишнями.

Вікторія вперше завітала до Тернополя. Вона приїхала в Україну, щоб підготувати студентів Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя, які влітку поїдуть стажуватися до Німеччини, краще опанувати німецьку мову. Вікторія – студентка другого курсу Лейпцігського університету.

– У мене українське коріння, моя бабуся походить з Вінниччини, тож мені було цікаво навідатися на землю предків. Поки що мені тут усе подобається, я із задоволенням приїхала б сюди ще, – зізналася дівчина.

Клуб розмовної німецької мови у відділі іноземної літератури діє в бібліотеці упродовж місяця. Коли Вікторія поїде, працівники бібліотеки шукатимуть нових волонтерів, які б погодилися проводити заняття.

0352.ua

Як студентка з Австрії провела для тернополянок справжній майстер-клас (фото)

Австрійський штрудель повинен бути таким, щоб через нього можна було... читати газету. 

Скуштувати австрійських та українських солодощів можна було у Тернопільській обласній універсальній бібліотеці. Таке дійство влаштували учасники клубу розмовної німецької мови. Студентка із австрійського містечка Руст Вікторія Шмід приготувала свою улюблену страву – австрійський штрудель, а українці – традиційні хрустики, медівник, сирник, печиво. Усі мали нагоду розповісти про особливості національної кухні та поділитися таємницями приготування найпопулярніших страв.

– Цей штрудель навчила пекти мене моя бабуся, – розповіла дівчина Новій Тернопільській газеті. – В Австрії штрудлі надзвичайно популярні, існує дуже багато рецептів його випічки. Мій улюблений – із вишнями, але сьогодні я вирішила спекти штрудель з яблуками. У нас навіть такий жарт є: «Тісто на штрудель повинно бути таким тонким, щоб через нього можна було читати газету».
Вікторія Шмід розповіла, що австрійська кухня суттєво різниться від німецької, хоча їх часто плутають.

– Австрійська кухня більш цілісна, – розповіла Вікторія, – однак має певні регіональні відмінності. Головна австрійська м’ясна страва — відомий віденський шніцель — засмажений у сухарях великий шматок м’якої телятини, його подають з овочевими салатами. Символами австрійської кухні є також смажена курка «бакхун», кайзерівський омлет (радше навіть легкий пиріг із збитих яєць) «кайзершмаррн», відварена яловичина з хроном та яблуком «тафельшпіц». Австрійці готують багато страв з квашеної капусти. Українська кухня мені смакує, найбільше сподобалися вареники з вишнями.

Вікторія вперше завітала до Тернополя. Вона приїхала в Україну, щоб підготувати студентів Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя, які влітку поїдуть стажуватися до Німеччини, краще опанувати німецьку мову. Вікторія – студентка другого курсу Лейпцігського університету.

– У мене українське коріння, моя бабуся походить з Вінниччини, тож мені було цікаво навідатися на землю предків. Поки що мені тут усе подобається, я із задоволенням приїхала б сюди ще, – зізналася дівчина.

Клуб розмовної німецької мови у відділі іноземної літератури діє в бібліотеці упродовж місяця. Коли Вікторія поїде, працівники бібліотеки шукатимуть нових волонтерів, які б погодилися проводити заняття.

62341_569610653063086_1879204355_n.jpg
Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати
Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!