0352.ua

Запашні короваї майстрині з Тернопільщини замовляють навіть… в Італію (фото)

Світлана СРІБНА-ДАЦКО зі своїм короваєм, який вона спекла до свята села. За освітою Світлана Срібна-Дацко працівник банківської справи, тому про себе каже жартома: «Я банкір, який пече короваї». Поки сиділа у декретній відпустці із синочком, стала вправним кондитером. Кожен її коровай — то витвір мистецтва.

Односельчани вже давно замовляли в неї до різних ювілеїв, хрестин, днів народжень торти, які Світлана намагалася прикрасити якнайкраще. Особливо їй подобалось пекти до дитячих свят. Тут уже політ фантазії був невичерпний: лялька у торті або торти у формі машинки, м’яча, черевика, корабля, книжки, рушника і навіть вишитої сорочки… Ще й досі вона залюбки пече для дітей. Але справжня стихія Світлани — короваї.

Скільки себе пам’ятає Світлана, її тягнуло до кухні. Навіть коли була зовсім маленькою і мати з бабусею щось випікали до свят, вона уважно спостерігала за тим, як жінки місять тісто і як потім з того тіста виходять смачні торти. Коли підросла, несміливо бралася до роботи, а вже у дев’ятому класі, пригадує, могла на свята сама все спекти. Її мама, Марія Михайлівна Срібна, працює директором сільської школи, багато часу проводить на роботі. Тому така поміч дочки є для неї дуже доречною. А починалося все з того, що якось Світлані потрапив до рук журнал «Натали», де були представлені роботи відомої кондитерської фірми. Особливо її увагу привернули квіти з цукрової мастики, якими оздоблювали короваї, торти. Тож жінка почала експериментувати і, як кажуть, методом проб і помилок досягла певних успіхів, пише Вільне життя плюс.

Кулінарні шедеври молодої майстрині.

— Моя бабця мене навчала, що пекти весільний коровай дозволялось тільки заміжнім жінкам, щоб вони не були вдовами чи розлученими (бо і молоду сім’ю може така доля спіткати), — розповідає Світлана Срібна-Дацко. — Господиня обов’язково має бути вдягнена у чистий одяг. Треба помити руки і помолитися — і лише після цього з чистими думками й побажаннями щастя для молодих братися до роботи. Я дотримуюсь усіх цих настанов, хоча багато хто каже, що це забобони. Печу і дво— і триярусні торти.

korovai
korovai2
Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати
Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!