Запашні короваї майстрині з Тернопільщини замовляють навіть… в Італію (фото)

Світлана СРІБНА-ДАЦКО зі своїм короваєм, який вона спекла до свята села. За освітою Світлана Срібна-Дацко працівник банківської справи, тому про себе каже жартома: «Я банкір, який пече короваї». Поки сиділа у декретній відпустці із синочком, стала вправним кондитером. Кожен її коровай — то витвір мистецтва.

Односельчани вже давно замовляли в неї до різних ювілеїв, хрестин, днів народжень торти, які Світлана намагалася прикрасити якнайкраще. Особливо їй подобалось пекти до дитячих свят. Тут уже політ фантазії був невичерпний: лялька у торті або торти у формі машинки, м’яча, черевика, корабля, книжки, рушника і навіть вишитої сорочки… Ще й досі вона залюбки пече для дітей. Але справжня стихія Світлани — короваї.

Скільки себе пам’ятає Світлана, її тягнуло до кухні. Навіть коли була зовсім маленькою і мати з бабусею щось випікали до свят, вона уважно спостерігала за тим, як жінки місять тісто і як потім з того тіста виходять смачні торти. Коли підросла, несміливо бралася до роботи, а вже у дев’ятому класі, пригадує, могла на свята сама все спекти. Її мама, Марія Михайлівна Срібна, працює директором сільської школи, багато часу проводить на роботі. Тому така поміч дочки є для неї дуже доречною. А починалося все з того, що якось Світлані потрапив до рук журнал «Натали», де були представлені роботи відомої кондитерської фірми. Особливо її увагу привернули квіти з цукрової мастики, якими оздоблювали короваї, торти. Тож жінка почала експериментувати і, як кажуть, методом проб і помилок досягла певних успіхів, пише Вільне життя плюс.

Кулінарні шедеври молодої майстрині.

— Моя бабця мене навчала, що пекти весільний коровай дозволялось тільки заміжнім жінкам, щоб вони не були вдовами чи розлученими (бо і молоду сім’ю може така доля спіткати), — розповідає Світлана Срібна-Дацко. — Господиня обов’язково має бути вдягнена у чистий одяг. Треба помити руки і помолитися — і лише після цього з чистими думками й побажаннями щастя для молодих братися до роботи. Я дотримуюсь усіх цих настанов, хоча багато хто каже, що це забобони. Печу і дво— і триярусні торти.

korovai
korovai2
Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!