Цукрові заводи Тернопільщини небезпечні для своїх працівників

Чимало зауважень щодо роботи цукрозаводів Тернопільської області прозвучало на  засіданні колегії територіального управління Держгірпромнагляду, під час якого обговорювався хід підготовки до роботи в сезон цукроваріння бурякопереробних підприємств.

Як наслідок роботу адміністрацій ТОВ „Бучацький цукровий завод” щодо створення здорових і безпечних умов праці визнано незадовільною, а цукрових заводів у Чорткові, Збаражі, Ланівцях, Козовій та Хоростокві –  недостатньою.

Власне, цукрозаводи області експлуатуються по 40, а то і більше років і давно потребують модернізації.

Для попередження травмування робітників у сезон цукроваріння директорів бурякопереробних підприємств зобов’язано оперативно надати у територіальне управління Держгірпромнагляду у Тернопільській області декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам промислової безпеки, не допускати до експлуатації устаткування підвищеної небезпеки працівників, які не пройшли професійну підготовку та  навчання.

Директорів також зобов’язано забезпечити належне утримання будівель, в яких працюють люди на виробництві, а також забезпечити робітників спецодягом та засобами індивідуального захисту.

Слід зазначити, що більшість цукрозаводів Тернопільщини належать агрохолдингу «Мрія», який очолює Іван Гута.

У 2011 році він зазначав, що з радістю б закрив частину заводів, а загалом мріє про будівництво єдиного цукрозаводу, який би змінив усі разом взяті.

«Щоб цукрові заводи працювали тільки економічно рентабельно і давали прибуток, їх потрібно завантажити на 100%, вони повинні переробляти 250-300 тис. тонн. А це означає, що той буряк, який вирощується в області, ми маємо переробляти тільки на трьох заводах, всі решта заводів мають бути закриті. Це такий підхід з боку бізнесу. А якщо дивитися зі сторони соціальної відповідальності, то ми повинні розуміти, що на кожному заводі працює 400-500 людей, які там дуже довго працювали, на заводах виросли цілі родини і сьогодні одним розчерком пера просто їх закрити не можна. Тому прийняли рішення підтримувати всі заводи. Скажу чесно: якби ми не мали свого цукрового буряку, а працювали на давальницькому – це було б нереально зробити. А стратегічна ціль – побудувати один потужний завод, який буде переробляти 2-3 млн. тонн цукру. Це дороге задоволення. Але затрати палива там будуть у 3 рази менші, і він вироблятиме цукор, який можна буде експортувати. Але це тільки плани, думаю, що років з 10-ть ми будемо працювати ще на старих заводах», – говорив два роки тому Іван Гута.

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!