Майже все молоко на Тернопільщині – з мікробами. Але без ГМО

27 зразків із 90 проб молока, яке могло потрапити на молокозаводи Тернопілля, не відповідало вимогам.

Як повідомляє телеканал TV-4, такі результати перевірок, які цього року зробила Тернопільська обласна державна лабораторія ветмедицини.

Не кращі результати й минулорічних перевірок, торік проб негатункового молока було 77. Найчастіше молоко бракували через значне перевищення у ньому кількості мікробів. Основна причина забруднення сировини, що потрапляє на молокопереробні підприємства, розповіли у лабораторії, – це неправильне та нестерильне зберігання молока.

В обласній державній лабораторії ветмедицини молоко досліджують на токсичні елементи, пестициди, антибіотики та інші забруднювачі, які можуть зашкодити здоров’ю людини. Не менш важливим є вміст у ньому й мікробів, допустиму норму яких встановлює для себе кожна країна.

– Молоко ділиться на гатунки. Є екстрагатунок, перший, другий і негатункове. Екстрагатунку в нас в області немає. До вищого ґатунку належить 5%, 14% – до першого гатунку, 78,4 – до другого і 2,6 – до негатункового молока, – каже директор Тернопільської обласної державної лабораторії ветеринарної медицини Микола Мусієнко.

Це означає, що більшість сировини, яка потрапляє на молокопереробні підприємства області – др.угого гатунку, нижчим від якого є лише негатункове молоко. Великі тваринницькі госпордарсва, кажуть в обласній державній лабораторії ветмедицини, продають на перепробні заводи молоко кращої якості, ніж приватні сільські господарства. Попри це, саме в останніх заготовляють на Тернопільщині понад 90 відсотків молока. Причиною низької якості такої сировини, кажуть фахівці, є самі господарі корів.

– Тільки людський фактор, корова дає майже стерильне молоко, і тільки через втручання людини молоко стає неякісним, і чим більше втручання, чим гірша підготовка апаратури для доїння, тим більше мікробів. А також після доїння його треба охолодити, щоб мікроби не розмножувалися, – каже Микола Мусієнко.

Молоко, яке не відповідає встановленим нормам, у харчовій промисловості не використовують. Воно стає сировиною для технічних потреб, зокрема його переробляють на казеїн. Те молоко, яке пройшло відповідну перевірку, цілком безпечне для здоров’я споживачів, запевняють фахівці.

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!