Японці навчилися робити м'ясо з ...лайна!

Японські вчені запропонували свіже рішення продовольчої проблеми для населення Землі, яке постійно зростає. Вони винайшли спосіб синтезувати м'ясо з людських екскрементів.

Винахідником прогресивного способу переведення людини на замкнений цикл став Міцуюкі Ікеда, дослідник з лабораторії Окаяма. До нього звернулося підприємство, що обслуговує каналізацію Токіо, з проханням розібратися, чи не можна знайти якесь застосування гігантським масам нечистот, які доводиться вигрібати з труб, що збирають відходи багатомільйонної японської столиці.

Дослідивши складники мулу, який накопичується каналізацією, Ікеда знайшов в ньому високий вміст бактерій, що переробляють нечистоти в протеїни. Виділивши білки і додавши до них підсилювач реакції, вчені отримали потрібний результат.

В "м'ясі" міститься 63% білків, 25% вуглеводів, 3% жирів і 9% мінералів. Для того, шоб продукт був більш схожим на справжнє м'ясо, до нього додають натуральний червоний барвник, а також підсилювач смаку на основі сої.

Перші добровольці, які ризикнули спробувати результат роботи вчених, стверджують, що за смаком продукт дійсно нагадує м'ясо.

Знайдений японцями спосіб вирішення продовольчої проблеми має певні переваги, відзначають експерти: адже зараз 18% викидів, що створюють парниковий ефект, припадають на частку м'ясної промисловості.

Крім того, скотарство споживає занадто багато цінних ресурсів, а також дає громадськості привід поміркувати про жорстокість до тварин.

"Шітбургери", як їх уже умовно назвали японці, здатні вирішити всі ці проблеми. До того ж вони містять менше калорій, ніж звичні гамбургери. Але поки що японці не ризикують їсти шітбургери.

Професор Ікеда розуміє природу цього психологічного бар'єру: адже дійсно штучне м'ясо синтезовано буквально з нечистот. Але вчені все-таки не втрачають надії, що з часом у шітбургеров знайдеться достатньо покупців, які зрозуміють всі переваги такого безвідходного виробництва.

У разі масового розповсюдження продукту коштувати він буде стільки ж, скільки зараз - гамбургери з натурального м'яса. Поки ж, з огляду на витрати на науково-дослідну роботу, вони обходяться в 10-20 разів дорожче традиційної продукції.

Це не перша спроба переключити людину на замкнений цикл. Наприклад, космонавти на Міжнародній космічній станції з задоволенням п'ють воду, синтезовану з їх поту, вологи, конденсованої в результаті дихання, а також сечі.

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!