У жовтнi-листопадi цукор у крамницях подешевшає до 8 гривень. Якщо...

Оптовi цiни на цукор нового врожаю будуть коливатися в межах 6 - 7 гривень за кiлограм, а роздрібна - на рiвнi 8, - інформує Експрес.

У центральних та пiвнiчних регiонах країни вже триває збiр цукрових бурякiв. Цього року заводи матимуть бiльше роботи. Бо площi пiд буряками суттєво збiльшили, та й урожайнiсть їх вища, анiж торiк.

- Поки що запрацювали два цукровi заводи - на Вiнниччинi та Полтавщинi, - розповiдає Микола Верницький, директор компанiї "ПроАгро". - Ще 70 - 80 пiдприємств, за прогнозами, запустять в осiннi мiсяцi. Деякi пропрацюють лише два тижнi. Добре оснащенi, модернiзовнi заводи, яких близько тридцять, варитимуть цукор довше -- мiсяць-два.

-- Який урожай бурякiв вони мають переробити? I скiльки цукру з
них вийде?

-- Очiкується врожай цукрових бурякiв на рiвнi 16 -- 17 мiльйонiв тонн. Iз них вийде 2,1 мiльйона тонн цукру. Чиновники з Мiнагрополiтики кажуть, що, можливо, виробимо й 2,2 мiльйона тонн та бiльше. Але, думаю, навряд чи так буде. Бо цукристiсть перших бурякiв, що пiшли з поля, не є високою.

-- Якою буде собiвартiсть виробництва цукру iз сировини нового врожаю?

-- Усе залежить вiд заводу. Основними виробниками солодкого пiску є цукровi холдинги, якi самi вирощують цукровий буряк та переробляють його. Там, звичайно, собiвартiсть виробництва кiлограма нижча i може становити й 4 гривнi. У заводiв, якi купують буряк, вона вища й становитиме 4,50 -- 5 гривень за кiлограм. У пiдприємств ж, що запускаються лише на два-три тижнi, собiвартiсть буде ще бiльшою. Бо витрати на обслуговування такого заводу цiлий рiк.

Оптовi цiни на цукор нового врожаю будуть коливатися в межах 6 -- 7 гривень за кiлограм.

-- А якою буде роздрiбна цiна? На що сподiватися споживачам?

-- Цiна однозначно впаде. Якщо зараз вона коливається у межах 9,5 -- 10,5 гривнi за кiлограм, то в жовтнi-листопадi буде на рiвнi восьми. Адже цукру ми виробимо бiльше, анiж потрiбно для внутрiшнiх потреб. Останнiми лiтами  щорiчне споживання солодкого пiску знизилося з 2,2 до 1,9 мiльйона тонн. А виробимо, повторюся, -- 2,1 мiльйона тонн.

Крiм того, перехiднi залишки з минулого сезону становлять 475 тисяч тонн. Тож новий маркетинговий рiк ми мали б прожити без "цукрових криз".


Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань. Для оцінок та рецензій використовуйте форму відгуку

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!