У жовтнi-листопадi цукор у крамницях подешевшає до 8 гривень. Якщо...

Оптовi цiни на цукор нового врожаю будуть коливатися в межах 6 - 7 гривень за кiлограм, а роздрібна - на рiвнi 8, - інформує Експрес.

У центральних та пiвнiчних регiонах країни вже триває збiр цукрових бурякiв. Цього року заводи матимуть бiльше роботи. Бо площi пiд буряками суттєво збiльшили, та й урожайнiсть їх вища, анiж торiк.

- Поки що запрацювали два цукровi заводи - на Вiнниччинi та Полтавщинi, - розповiдає Микола Верницький, директор компанiї "ПроАгро". - Ще 70 - 80 пiдприємств, за прогнозами, запустять в осiннi мiсяцi. Деякi пропрацюють лише два тижнi. Добре оснащенi, модернiзовнi заводи, яких близько тридцять, варитимуть цукор довше -- мiсяць-два.

-- Який урожай бурякiв вони мають переробити? I скiльки цукру з
них вийде?

-- Очiкується врожай цукрових бурякiв на рiвнi 16 -- 17 мiльйонiв тонн. Iз них вийде 2,1 мiльйона тонн цукру. Чиновники з Мiнагрополiтики кажуть, що, можливо, виробимо й 2,2 мiльйона тонн та бiльше. Але, думаю, навряд чи так буде. Бо цукристiсть перших бурякiв, що пiшли з поля, не є високою.

-- Якою буде собiвартiсть виробництва цукру iз сировини нового врожаю?

-- Усе залежить вiд заводу. Основними виробниками солодкого пiску є цукровi холдинги, якi самi вирощують цукровий буряк та переробляють його. Там, звичайно, собiвартiсть виробництва кiлограма нижча i може становити й 4 гривнi. У заводiв, якi купують буряк, вона вища й становитиме 4,50 -- 5 гривень за кiлограм. У пiдприємств ж, що запускаються лише на два-три тижнi, собiвартiсть буде ще бiльшою. Бо витрати на обслуговування такого заводу цiлий рiк.

Оптовi цiни на цукор нового врожаю будуть коливатися в межах 6 -- 7 гривень за кiлограм.

-- А якою буде роздрiбна цiна? На що сподiватися споживачам?

-- Цiна однозначно впаде. Якщо зараз вона коливається у межах 9,5 -- 10,5 гривнi за кiлограм, то в жовтнi-листопадi буде на рiвнi восьми. Адже цукру ми виробимо бiльше, анiж потрiбно для внутрiшнiх потреб. Останнiми лiтами  щорiчне споживання солодкого пiску знизилося з 2,2 до 1,9 мiльйона тонн. А виробимо, повторюся, -- 2,1 мiльйона тонн.

Крiм того, перехiднi залишки з минулого сезону становлять 475 тисяч тонн. Тож новий маркетинговий рiк ми мали б прожити без "цукрових криз".


Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)
Я рекомендую
Ніхто ще не рекомендував

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати

Коментарі призначені для обговорення, обговорення, вияснення цікавих питань

Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!