На Тернопільщині завершено виробництво цукру. Як повідомив начальник відділу харчової і переробної промисловості обласного управління агропромислового розвитку Андрій Майка, загалом цукрозаводи виробили 208 тис. т цукру, що на 40,9% більше, ніж минулого року.

Істотний ріст виробництва цукру він пояснив збільшенням посівних площ цукрових буряків, ростом врожайності та підвищенням цукрисості.

«За останні 5 років – це найбільші обсяги виробництва цукру в області. Потреба області складає 43 тис. т, відповідно решту буде продано», – зазначив Андрій Майка.

Виробництво цукру цьогоріч здійснювали 7 з 8-ми цукрозаводів області. Простоював лише Кременецький завод, який після купівлі його Івано-Франківським агрохолдингом «Авангард» наразі перебуває на реконструкції. Слід зазначити, що останні два роки після купівлі Кременецького заводу компанією «Дакор» це підприємство не працювало, тільки скеровувало прийняті цукрові буряки на «Дубно-цукор».

Загалом з початку сезону цукроваріння заводи переробили 1,7 млн. т буряків. Їх середня цукристість склала 15,72% (+1,86% до минулорічних показників).

0352.ua

Тернопільщина виготовила цукру на 5 областей

На Тернопільщині завершено виробництво цукру. Як повідомив начальник відділу харчової і переробної промисловості обласного управління агропромислового розвитку Андрій Майка, загалом цукрозаводи виробили 208 тис. т цукру, що на 40,9% більше, ніж минулого року.

Істотний ріст виробництва цукру він пояснив збільшенням посівних площ цукрових буряків, ростом врожайності та підвищенням цукрисості.

«За останні 5 років – це найбільші обсяги виробництва цукру в області. Потреба області складає 43 тис. т, відповідно решту буде продано», – зазначив Андрій Майка.

Виробництво цукру цьогоріч здійснювали 7 з 8-ми цукрозаводів області. Простоював лише Кременецький завод, який після купівлі його Івано-Франківським агрохолдингом «Авангард» наразі перебуває на реконструкції. Слід зазначити, що останні два роки після купівлі Кременецького заводу компанією «Дакор» це підприємство не працювало, тільки скеровувало прийняті цукрові буряки на «Дубно-цукор».

Загалом з початку сезону цукроваріння заводи переробили 1,7 млн. т буряків. Їх середня цукристість склала 15,72% (+1,86% до минулорічних показників).

Автор
(0 оцінок)
Викладення
(0 оцінок)
Актуальність
(0 оцінок)

Відгуки та коментарі

Написати відгук
Написати коментар

Відгук - це думка або оцінка людей, які бажають передати досвід або враження іншим користувачам нашого сайту з обов'язковою аргументацією залишеного відгука. Основний принцип - «відвідувай - відписувай ». Ваш відгук допоможе багатьом прийняти правильне рішення Коментарі призначені для спілкування та обговорення, а також для роз'яснення питань, що цікавлять

Не дозволяється: використання ненормативної лексики, погроз або образ; безпосереднє порівняння з іншими конкуруючими компаніями; безпідставні заяви, що ображають діяльність компанії і / або її послуги; розміщення посилань на сторонні інтернет-ресурси; реклама та самореклама.

Введіть email:
Ваш e-mail не відображатиметься на сайті
або Авторизуйтесь , для написання відгуку
Автор
0/12
Викладення
0/12
Актуальність
0/12
Відгук:
Завантажити фото:
Вибрати
Відповідальний за розділ
Наталія Наконечна
Журналісти сайту 0352.ua до ваших послуг.
Пишіть нам, телефонуйте, повідомляйте про міські новини та події - ми сподіваємося, що з Вашою допомогою городяни дізнаються про життя Тернополя більше.

Разом з Вами ми зробимо наше місто кращим!