На фестивалі кулінарного мистецтва “Короп-Фесті” гості почувалися як риба в воді

22 липня в селище Коропець Монастириського району вже вп’яте відбувся фестиваль кулінарного мистецтва «КоропФест».

Певно, аби гості та самі господарі почувались, немов риба у воді, практично цілий день у містечку йшов дощ.

Тим не менш, він не перешкодив проведенню «рибному» аукціону та майстер-класу, під час якого голова Тернопільської ради Олексій Кайда фарширував коропа, а голова Монастириської районної державної адміністрації Іван Білик варив юшку.

А почався фестиваль з риболовлі рано-вранці на річках Коропчик та Млинівка, котрі впадають у Дністер.

Варто нагадати, що «КоропФест» разом із фестивалем «Борщ-Їв» увійшов у десятку кращих кулінарних фестивалів України.  За свою недовгу історію, він вже встиг набути неабиякої популярності серед жителів Тернопільщини.

Під час фестивалю можна було не тільки подивитись, що можна приготувати з коропів, але посмакувати стравами, приготовленими визнаними майстринями, пише «Номер один».

Також у рамках свята проходила виставка-продаж виробів народних майстрів, де можна було придбати собі сувенір на згадку про автентичний фестиваль. А ввечері відбулась запальна концертна програма.