22 липня в селище Коропець Монастириського району вже вп’яте відбувся фестиваль кулінарного мистецтва «КоропФест».
Певно, аби гості та самі господарі почувались, немов риба у воді, практично цілий день у містечку йшов дощ.
Тим не менш, він не перешкодив проведенню «рибному» аукціону та майстер-класу, під час якого голова Тернопільської ради Олексій Кайда фарширував коропа, а голова Монастириської районної державної адміністрації Іван Білик варив юшку.
А почався фестиваль з риболовлі рано-вранці на річках Коропчик та Млинівка, котрі впадають у Дністер.
Варто нагадати, що «КоропФест» разом із фестивалем «Борщ-Їв» увійшов у десятку кращих кулінарних фестивалів України. За свою недовгу історію, він вже встиг набути неабиякої популярності серед жителів Тернопільщини.
Під час фестивалю можна було не тільки подивитись, що можна приготувати з коропів, але посмакувати стравами, приготовленими визнаними майстринями, пише «Номер один».
Також у рамках свята проходила виставка-продаж виробів народних майстрів, де можна було придбати собі сувенір на згадку про автентичний фестиваль. А ввечері відбулась запальна концертна програма.