Як тернополяни освячували первоплоди та квіти (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Свято Преображення Господнього християни відзначали у неділю, 19 серпня. У цей день продовжуючи традицію, яка походить ще від Старого Завіту, в церквах освячують первоплоди.

На думку прес-секретара Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отця Олега Харишина, традиція збереглася у нашому народі, бо люди тяжко працювали усю весну та літо на полях, тому дуже тішилися плодами, які вирощували. Вони освячували врожай і приносили його в жертву Богові.

Отець пояснює, освячувати потрібно ті плоди, які ростуть на нашій землі. Тому традиційно українці освячують сливи, груші, яблука, виноград. Кожен, хто приносить плоди, бажає отримати Господнє благословення.