Найбільше за останні 5 років виготовили цукру в Тернопільській області – цілих 212 тис. т.
Ще цей сезон був цікавий тим, що один з цукрозаводів виготовляв цукор і в січні, завершивши свою роботу минулого тижня. Раніше так довго цукрозаводи працювали ще за радянських часів.
Відзначився Хоростківський цукрозавод, який мав чимало буряків в кагатах на полях і систематично возив їх на завод, не зважаючи на зимові сніги.
Загалом виробництво цукру в області здійснювали 6 цукрозаводів агрохолдингу «Мрія» (у Борщеві, Бучачі, Козовій, Ланівцях, Збаражі та Хоросткові), а також Чортківський цукрозавод.
Кременецький цукрозавод після зміни власників вже черговий рік перебуває на реконструкції.
Цікаво, що минулого року посівні площі цукрового буряка в області зменшили. Однак цукристих завдяки сприятливим погоднім умовам та збільшенню врожайності зібрали більше, а тому й обсяги виробленого цукру зросли.
Тепер чекатимемо на цей продукт «солодкої» ціни.