У Польщі виявили ще чотирьох хворих на COVID-19. Усі пацієнти середнього або молодого віку, їхній стан стабільний.
Як інформує "ТСН" з посиланням на "Gazeta Wyborcza", про це 6 березня заявив міністр охорони здоров'я Польщі Лукаш Шумовський.
За його словами, усі хворі підчепили недугу у різних країнах світу. Так, двоє пацієнтів із Щецина, у яких погіршилося здоров'я, повернулись з Італії. Люди перебували вдома в ізоляції і лише згодом звернулися до медиків.
Ще один пацієнт із Вроцлава. І один випадок зараження виявили у громадянина Польщі, який приїхав з першим інфікованим автобусом з Німеччини. Він наразі в Оструді. За словами міністра, усім людям надається медична допомога. Шумовський також додав, що всі пацієнти "молодого або середнього віку".
"У нас немає пацієнтів, які перебувають в небезпечному для життя стані. Більшість пацієнтів у стабільному стані", - сказав міністр.
Таким чином, станом на зараз, у Польщі офіційно п'ять людей, які лікуються від COVID-19.
Нагадаємо, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.
Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19.
У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.
Джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.
В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії.
Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:
-уникати контактів з тваринами;
-не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
-уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
-регулярно та ретельно мити руки.