Українські шампіньйони можуть суттєво подорожчати.
Невдовзі половина українських шампіньйонів може зникнути з прилавків. А на решту – підстрибне ціна, – попереджають виробники компосту, який використовують для вирощування цих грибів, повідомляє ZIK.
Кожен другий шампіньйон у нашій державі виростає на компості тернопільського підприємства ТОВ «Мікоген-Україна», – стверджує його керівництво.
«Проблема в тому, що компанію не хочуть визнавати виробником сільськогосподарської продукції. А тому мають намір позбавити відповідних пільг, причому заднім числом», – повідомив директор інформагенції «Умдіс» Максим Єнченко.
Минулого тижня податківці вилучили документи на тернопільському підприємстві і нарахували 18 мільйонів гривень штрафу. «Були надані всі документи. Перевірка тривала від початку листопада. Для чого це роблять? Хочуть нас залякати, чинити на нас психологічний тиск?», – зазначив гендиректор Мирослав Загорський.
Податкова Тернопільщини пояснила, чому хоче позбавити компанію пільгового статусу. Податківці з’ясували, що підприємство не вирощує грибниці самостійно, а компост, на їхню думку, не є сільськогосподарським продуктом.