Хліб, який виробляють у Тернополі, небезпечний для людей із хворобами серця

За словами фахівців, хліб, який виробляють в Україні, зокрема й у Тернополі, містить надто багато солі.

Якщо в хлібі знизити на 30% вміст солі, то в країні зменшиться частота інсультів та інфарктів на 25-30%

За словами головного дієтолога Міністерства охорони здоров’я України Олега Швеця, в європейському хлібі солі міститься в два рази менше, ніж в українському.

Фахівець вважає, що за рахунок солі пекарями економиться борошно, в солоне тісто додається менше борошна.

Якщо в хлібі знизити на 30% вміст солі, то в країні зменшиться частота інсультів та інфарктів на 25-30%.

Відомо, що на здоров’я серцево-судинної системи сіль відбивається негативно, в тканинах організму за солі затримується рідина.Американська асоціація серцевих захворювань підрахувала, що 15% смертей при захворюваннях серцево-судинної системи, викликане зловживанням солоної їжі.