За словами фахівців, хліб, який виробляють в Україні, зокрема й у Тернополі, містить надто багато солі.
Якщо в хлібі знизити на 30% вміст солі, то в країні зменшиться частота інсультів та інфарктів на 25-30%
За словами головного дієтолога Міністерства охорони здоров’я України Олега Швеця, в європейському хлібі солі міститься в два рази менше, ніж в українському.
Фахівець вважає, що за рахунок солі пекарями економиться борошно, в солоне тісто додається менше борошна.
Якщо в хлібі знизити на 30% вміст солі, то в країні зменшиться частота інсультів та інфарктів на 25-30%.
Відомо, що на здоров’я серцево-судинної системи сіль відбивається негативно, в тканинах організму за солі затримується рідина.Американська асоціація серцевих захворювань підрахувала, що 15% смертей при захворюваннях серцево-судинної системи, викликане зловживанням солоної їжі.