"Жовтки найніжнішої структури": Євген Клопотенко про два способи правильного приготування варених яєць

Чимало фахівців зазначає, що найкраще вживати курячі яйця цей  у вареному вигляді, аби жовток залишався рідким. Смажити цей продукт не варто, проте можна також ще приготувати яйця-пашот.

Страви з яйцями



Як інформує "Obozrevatel", кулінар Євген Клопотенко поділився унікальними порадами, як саме варити яйця, аби вони були не лише дуже смачними, але й корисними.



1. Перший спосіб



Кулінар рекомендує підготовлені курячі яйця поскладати до каструлі і холодною водою залити саме на 3 см вище.



"Не заливайте гарячою водою, є ймовірність, що яйця через перепад температури потріскаються, особливо ті, які тільки з холодильника", – радить кулінар.



Згодом каструлю слід помістити на плиту і кип'ятити воду на сильному вогні. 1/2 чайної ложки соди всипати у каструлю після цього, а коли яйця закиплять - зразу зняти каструлю з плити, далі накрити її кришкою і засікти час.



Клопотенко підкреслив, що саме завдяки цьому способу можна отримати жовтки ніжнішої структури.




Секрет від кулінара: аби шкаралуща легко очищалася, слід перекласти яйця з гарячої води прямо у крижану.



Час та текстура яєць:

4 хвилини –  жовток буде насичено кольорами, як і в сирому яйці, а по текстурі – як яйце-пашот.

6 хвилин – жовток у таких яйцях буде більш щільним по краях, а ось у середині буде він рідким і трохи розтікатиметься.



8 хвилин – жовток буде м'яким, але не рідким і колір буде таким насиченим.

10-12 хвилин – жовток буде щільним, а колір зміниться на більш блідий.

2. Другий спосіб



Яйця в каструлі залийте водою і помістіть на плиту, дочекайтеся кипіння і вкуріть вогонь до середнього рівня.

Аби зварити яйця некруто:

4-5 хвилин - некруті яйця

6 хвилин - заварні та тверді яйця

7 хвилин - вершкові круті яйця



8 хвилин - тверді, проте ще вершкові яйця

9 хвилин - дуже тверді яйця, круто зварені