На Тернопільщині дітей годували небезпечними продуктами

Бактерії групи кишкової палички знайшла санітарна служба області в продуктах харчування одного з дитячих садків Шумська. Небезпечна бактерія містилася у відварних макаронах, приготованих для дітей. Як повідомляє Держсанепідслужба в Тернопільській області, 23 по 29серпня  Тернопільським обласним лабораторним центром досліджено 111 проб харчових продуктів на бактеріологічне забруднення. З них 2 проби не відповідають нормі (1,8%). Незадовільні проби харчових продуктів відібрані на ринку смт. Гусятин, ФОП Кочетков О. –  м’ясна сировина - виділено умовно-патогенні мікроорганізми протею та в дошкільному навчальному закладі «Сонечко» м. Шумськ в пробі харчового продукту - макарони відварені виділено бактерії групи кишкової палички. Як стало відомо ТГН, в останньому випадку працівники санітарної служби взяли для дослідження зразки контрольної проби, яка зберігалася у холодильнику, оскільки сніданок для малечі ще був не готовий. Порушення виявленні в дотримані санітарних норм щодо збереження ємкості. Так, самі макарони, які напередодні у якості обіду їли дітлахи, були «чистими». А ось посудину для зберігання контрольної проби працівники закладу промили погано.  На щастя, ніхто з дітей не постраждав.   Крім того, фахівці дослідили 7 взірців овочів, в т.ч. 5 взірців баштанних культур (кавуни, дині) на вміст нітратів. Результати досліджень відповідають вимогам. Прим. авт.: контрольна проба – це певна кількість приготованої страви, яка зберігається протягом визначеного терміну у холодильнику. У випадку харчових незвичайних ситуацій пов’язаних з харчовими отруєнням контрольні проби досліджують для визначення їх джерела.