Якщо традиційна ранкова кава вже не приносить задоволення, варто додати до неї несподіваний інгредієнт — сир. Це незвичне поєднання набирає популярності, зокрема у північних країнах, де його цінують за глибокий смак і цікаву текстуру.
Новини.LIVE розповідає, як приготувати цей напій та у чому його особливості.
Тонкощі приготування кави із сиром
На перший погляд, така комбінація здається дивною, але спробувати її варто обов'язково. Сир надає напою м'якості, балансує гіркоту й створює новий, багатогранний смак.
Найчастіше для приготування такого напою використовують крем-сир, адже його ніжна текстура ідеально поєднується з ароматною кавою. Але, наприклад, у Швеції популярний сир кафеост, який вбирає в себе кавовий аромат і смак, перетворюючись на смачний десерт.
Спосіб приготування
Для приготування знадобляться кава, крем-сир і нежирні вершки.
Вершки злегка підігріти, додати до них крем-сир та перемішати до однорідності. Приготуйте каву зручним для вас способом та влийте до сирної маси.