Капусняк за стародавнім рецептом приготують ресторатори Тернополя під час фестивалю «Галицька дефіляда» 26 жовтня.
«Цю страву колись називали капуста засипана. Це буде капусняк на бульйоні із пшоном і шкварками. Готуватимуть її самі ресторатори, і дрова носитимуть, і компоненти усі нарізатимуть», – розповів ресторатор Ігор Парій.
Обіцяють до страви наливати і самогону.
Частуватимуть супом усіх бажаючих безпосередньо на Театральному майдані, де 10 ресторанів готуватимуть і пригощатимуть.
«Тернопільщина – один з найбільших виробників сільсько-господарської продукції, причому екологічно якісної. Ми хочемо протягнути руку сільгоспвиробникам, наші кухарі з їхніх якісних продуктів приготують смачні їжу і від цього виграють усі: і виробники, і ресторатори, і споживачі. Нашим фестивалем ми хочемо закцентувати увагу на якісній натуральній здоровій їжі», – зазначив ініціатор проведення фесту, ресторатор Михайло Гросуляк.
У дні фесту майданом ходитимуть музиканти, а гурт "Неймлес" забавлятиме гостей романсами. Також заплановано запросити на «Галицьку дефіляду» музикантів з довколишніх сіл, щоб звучала етно- та народна музика.
На Тетральному майдані під час фестивалю розставлять бочки із багаттям, щоб люди могли погрітися, адже фестиваль проходитиме 26-27 жовтня і це вже будуть не надто теплі дні.
У самих рестораціях в дні фестивалю готуватимуть самобутні перші страви та вареники, продавати їх обіцяють за символічними цінами.
В майбутньому ресторатори планують проводити даний фест раз у квартал.