Тернополян на майдані пригостять халявним капусняком

Капусняк за стародавнім рецептом приготують ресторатори Тернополя під час фестивалю «Галицька дефіляда» 26 жовтня.

«Цю страву колись називали капуста засипана. Це буде капусняк на бульйоні із пшоном і шкварками. Готуватимуть її самі ресторатори, і дрова носитимуть, і компоненти усі нарізатимуть», – розповів ресторатор Ігор Парій.

Обіцяють до страви наливати і самогону.

Частуватимуть супом усіх бажаючих безпосередньо на Театральному майдані, де 10 ресторанів готуватимуть і пригощатимуть.

«Тернопільщина – один з найбільших виробників сільсько-господарської продукції, причому екологічно якісної. Ми хочемо протягнути руку сільгоспвиробникам, наші кухарі з їхніх якісних продуктів приготують смачні їжу і від цього виграють усі: і виробники, і ресторатори, і споживачі. Нашим фестивалем ми хочемо закцентувати увагу на якісній натуральній здоровій їжі», – зазначив ініціатор проведення фесту, ресторатор Михайло Гросуляк.

У дні фесту майданом ходитимуть музиканти, а гурт "Неймлес" забавлятиме гостей романсами. Також заплановано запросити на «Галицьку дефіляду» музикантів з довколишніх сіл, щоб звучала етно- та народна музика.

На Тетральному майдані під час фестивалю розставлять бочки із багаттям, щоб люди могли погрітися, адже фестиваль проходитиме 26-27 жовтня і це вже будуть не надто теплі дні.

У самих рестораціях в дні фестивалю готуватимуть самобутні перші страви та вареники, продавати їх обіцяють за символічними цінами.

В майбутньому ресторатори планують проводити даний фест раз у квартал.