В Україні стабілізувалася погода та дозволяє виходити на пікніки. Однак нові ціни у супермаркетах не додають бажання смажити шашлики.
Як змінилася вартість свинини та маринаду, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".
На кінець травня українські супермаркети почали активно підвищувати ціни на м'ясо, зокрема на свинину. Ймовірно, це частково пов'язано з початком сезону пікніків та жвавішим попитом на м'ясну продукцію.
Ціни на свинину
Українці можуть взяти вже замаринований шашлик, який залишиться лише приготувати. Середня ціна такого продукту – 293,50 гривні за кілограм. Це на 40 гривень дорожче, ніж минулого місяця.
В той самий час ошийок обійдеться ще дорожче. Середня ціна збільшилась із 300,37 до 323,43 гривні за кілограм. Підчеревок подорожчав із 199,56 до 229 гривень за кіло, а ребра додали в ціні 11 гривень та пропонуються по 211,50 гривні за кіло.
Ціни на маринад
Маринад "Верес" до шашлику в середньому коштуватиме 29,20 гривні за 140 грамів. Ціна знизилася на 57 копійок, якщо порівнювати із попереднім місяцем.