Смак літа в кожному ковтку: приготуйте малиновий квас і навіть діти забудуть про газовану воду

Літо – це пора особливих освіжаючих напоїв. Бажаєте зробити щось особливе з літньої малини? Приготуйте домашній квас – ароматний, прохолодний та смачний напій.

Сезон малини – чудова нагода приготувати освіжаючий напій. Ділимося перевіреним рецептом малинового квасу.

Інгредієнти

малина – 300-400 г

вода – 2 л

цукор – 100-150 г

сухі дріжджі – 0,5 год. ложки

Приготування

Каструлю із водою поставте на вогонь. Доведіть до кипіння.

Додайте малину, прокип'ятіть 1-2 хвилини.

Додайте цукор, доводьте до кипіння і вимкніть вогонь.

Повністю охолодіть напій і процідіть.

Додати дріжджі. Добре розмішайте.

Накрийте квас харчовою плівкою, за допомогою шпажки зробіть у ній дірочки. Залишіть на 12-13 годин за кімнатної температури.

Перелийте у пляшки. Щільно закрийте. Поставте в холодильник на 2-3 дні.