Доки вчені сперечаються, чи безпечно і корисно пити кип'ячену або хлоровану воду, про яку зазвичай хвилюються люди, справжня небезпека чатує у банальних звичках і поспіху.
Багато хто любить додавати холодну воду у чай, щоб він швидше охолонув, чи навпаки віддає перевагу аж надто гарячим напоям
Науковці пояснили можливі наслідки таких звичок.
Для стану здоров'я людини доведено шкідливою є вода у двох станах.
Змішана вода
Така вода виходить при змішуванні кип’яченої та сирої води. Річ у тім, що навіть при змішуванні сирої води з окропом температура не буде достатньою, щоб усі небезпечні бактерії знищилися. При тривалому вживанні такої води у людини можуть виникнути кишкові інфекційні хвороби, пише "Новини Ю".
Дуже гаряча вода
Тобто така вода, температура якої – вище 65 градусів за Цельсієм. За словами представників Міжнародного агентства з вивчення раку, при вживанні такої води підвищується ймовірність розвитку раку стравоходу. Нормально переносить стравохід людини лише напої, температура яких – максимум 40-50 градусів.