Мало хто про це здогадується: науковці виявили, яку воду насправді шкідливо і небезпечно пити

Доки вчені сперечаються, чи безпечно і корисно пити кип'ячену або хлоровану воду, про яку зазвичай хвилюються люди, справжня небезпека чатує у банальних звичках і поспіху.

Багато хто любить додавати холодну воду у чай, щоб він швидше охолонув, чи навпаки віддає перевагу аж надто гарячим напоям 

Науковці пояснили можливі наслідки таких звичок.

Для стану здоров'я людини доведено шкідливою є вода у двох станах. 

Змішана вода

Така вода виходить при змішуванні кип’яченої та сирої води. Річ у тім, що навіть при змішуванні сирої води з окропом температура не буде достатньою, щоб усі небезпечні бактерії знищилися. При тривалому вживанні такої води у людини можуть виникнути кишкові інфекційні хвороби, пише "Новини Ю". 

Дуже гаряча вода

Тобто така вода, температура якої – вище 65 градусів за Цельсієм. За словами представників Міжнародного агентства з вивчення раку, при вживанні такої води підвищується ймовірність розвитку раку стравоходу. Нормально переносить стравохід людини лише напої, температура яких – максимум 40-50 градусів.