Час - це головна цінність нашої епохи. Витрачати його на приготування їжі, якщо це не приносить задоволення або фінансової користі зараз вкрай недоречно. А щоб потішити себе і своїх близьких смачною стравої - не обов'язково години проводити на кухні. Рецепт цього торта "Пломбір" стане справжньою знахідкою для того моменту, коли потрібно приготувати щось швидко і смачно.
Це рецепт, перевірений "УНІАН", не потребує великої кількості інгредієнтів. Все швидко, із доступних у кожному домі продуктів та економно в плані затрат часу на приготування і комунальні послуги.
Рецепт торту "Пломбір" без випічки
- двісті п'ятдесят грамів борошна;
- сімдесят грамів цукру;
- сто п'ятдесят грамів вершкового масла.
- два курячих яйця;
- сто п'ятдесят грамів цукру;
- пакетик ванільного цукру;
- дві столові ложки крохмалю;
- п'ятдесят грамів вершкового масла.
Насамперед потрібно приготувати крем. Для цього вбиваємо в сотейник яйця, крохмаль, цукор і ванілін. Збиваємо вінчиком, поки не вийде однорідна маса. Після цього додаємо сметану і ще раз збиваємо. Ставимо на середній вогонь і варимо, поки маса не загусне. Її потрібно постійно помішувати вінчиком, не відходячи від плити, інакше крем пригорить. Після загустіння тримаємо 15 секунд і прибираємо з плити, потім додаємо олію, ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону.
В окремій ємності змішуємо борошно і цукор, масло обвалюємо в борошні й натираємо на великій тертці прямо в миску із сипучими продуктами. Наприкінці перетираємо масло з цукром і борошном у пісочну крихту. Висипаємо крихту на суху пательню і смажимо до утворення золотистого відтінку.