Відомий священник-блогер з Тернопільщини поділився простим рецептом тертого сирника

Отець-блогер Олексій Філюк з Тернопільщини поділився у Facebook відео, де показує, як приготувати домашній тертий сирник.

Рецепт виявляється дуже простим: ніжна сирна начинка, ароматний какао і мінімум зусиль — і вже за годину на вашому столі з'явиться смачний десерт.

  • 450 г борошна,
  • 3 ст. л. какао,
  • 2 яйця,
  • 200 г цукру,
  • 250 г маргарину,
  • 2 ч. л. розпушувача.
  • 1 кг кисломолочного сиру,
  • 100 г масла,
  • 5 яєць, 200 г цукру,
  • 2 ст. л. манки,
  • 0,5 ст. л. крохмалю за бажанням,
  • ванільний цукор.

Готуємо тісто. Змішуємо борошно, какао, цукор та розпушувач. Перемішуємо. Додаємо яйця та розтоплений маргарин (не гарячий). Замішуємо тісто та ділимо на дві частини. Ставимо в морозильну камеру на 1 годину.

Спочатку готуємо начинку. Збиваємо в блендері всі інгредієнти, форму змащуємо маслом. Натираємо на велику терку один шматок тіста. Трошки розрівняти та викладаємо начинки. Зверху натираємо другий шматок.

Випікаємо в розігрітій духовці на 180°C приблизно 40 хв, якщо більший сирник, то 1 годину.