Отець-блогер Олексій Філюк з Тернопільщини поділився у Facebook відео, де показує, як приготувати домашній тертий сирник.
Рецепт виявляється дуже простим: ніжна сирна начинка, ароматний какао і мінімум зусиль — і вже за годину на вашому столі з'явиться смачний десерт.
- 450 г борошна,
- 3 ст. л. какао,
- 2 яйця,
- 200 г цукру,
- 250 г маргарину,
- 2 ч. л. розпушувача.
- 1 кг кисломолочного сиру,
- 100 г масла,
- 5 яєць, 200 г цукру,
- 2 ст. л. манки,
- 0,5 ст. л. крохмалю за бажанням,
- ванільний цукор.
Готуємо тісто. Змішуємо борошно, какао, цукор та розпушувач. Перемішуємо. Додаємо яйця та розтоплений маргарин (не гарячий). Замішуємо тісто та ділимо на дві частини. Ставимо в морозильну камеру на 1 годину.
Спочатку готуємо начинку. Збиваємо в блендері всі інгредієнти, форму змащуємо маслом. Натираємо на велику терку один шматок тіста. Трошки розрівняти та викладаємо начинки. Зверху натираємо другий шматок.
Випікаємо в розігрітій духовці на 180°C приблизно 40 хв, якщо більший сирник, то 1 годину.