Традиційно, навіть у найновіших моделях холодильників, дверцята є найтеплішим місцем. Більшість людей люблять ставити туди малогабаритні продукти, якими вони користуються найчастіше. Це зручно і швидко, але - неекономно і не зовсім безпечно.
Черех часте відкривання холодильника продукти на дверці частіше контактують із теплим повітрям і обвітрюються. Саме тому слід ретельно ставитися до того, які продукти туди безпечно помістити.
Що не варто зберігати на дверці холодильника?
Багато хто зберігає їх саме на дверцятах холодильника. Ба більше, лотки для яєць часто теж там знаходяться. Але все ж залишати яйця там не варто - переставте їх разом із лотками на основну полицю, пише "УНІАН"
Багато хто ставить пляшки і пакети з молоком або кефіром на дверцята - це зручно, бо завжди під рукою. Але це помилка. Чому не можна зберігати молоко на дверцятах холодильника? З тієї ж причини - воно швидше зіпсується. Молочні продукти краще ставити ближче до морозилки: якщо вона вгорі холодильника - на верхній полиці, якщо внизу - то на нижній.
Деякі на дверцятах зберігають лимони, апельсини, яблука. Для них, як і для овочів, у холодильнику є спеціальне місце - називається "піддон".
Твердий сир також краще зберігати на одній полиці з іншими молочними продуктами, щоб він не обвітрювався і зберігався за стабільної температури.
Дотримання цих базових порад дозволить зберігати продукти в холодильнику довше, також вони зберігатимуть свої смакові властивості і ви менше викидатимете продуктів у смітник.