Готували на чистому спирті: на Тернопільщині віднайшли рецепт легендарної ресторанної страви

Це сталося - ми віднайшли та відновили рецептуру, як виявилось легендарної ресторанної, кременецької страви,- повідомив у соцмережах директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук.

Ще багато кременчан її/їх памʼятають. Запровадив її колись, відповідно до досліджень, Кошванік Микола Йосипович! Шеф повар ресторану «Кременець» десь у 70-х. Неймовірно простий рецепт. Сподіваюсь, ми усі будемо його готувати.

Слідкуйте за повідомленнями, вже опитали десяток очевидців. Подача фантастична. Розігрівали чистим спиртом підпалюючи його. Смак схожий, як у люля-кебаба, часник та перець додає пікантності. На мою думку.

Другий сніданок у мене сьогодні в гостях у працівника Кременецький краєзнавчий музей Валерія Новікова, він і приготував легендарну страву. Моє дослідження «Смак Кременеччини» доповнилось ще однією гастрономічною сторінкою! Потенціал якої для нашої локальної гастрономії напевно більший ніж у гречаних вареників?),- пише Андрій Левчук.