Вівсяномлинець на сніданок: смачно, корисно й за 10 хвилин

Ранок починається не з кави, а з поживного сніданку! Якщо хочете щось швидке, корисне й смачне - спробуйте приготувати вівсяномлинець. Це чудова альтернатива звичайним млинцям або бутербродам, а головне - він добре насичує і не перевантажує шлунок.

Користь вівсяномлинця

Вівсянка - джерело повільних вуглеводів, білка та клітковини. Такий сніданок надовго забезпечує енергією, підтримує стабільний рівень цукру в крові та сприяє гарному травленню.

До того ж млинець можна зробити як солодким, так і солоним - просто змініть начинку або спеції.

Рецепт класичного вівсяномлинця

Інгредієнти:

  • 3–4 ст. ложки вівсяних пластівців (або вівсяного борошна)
  • 1 яйце
  • 2–3 ст. ложки молока (або води, кефіру, рослинного напою)
  • дрібка солі
  • за бажанням - трохи меду чи цукру (для солодкого варіанту)
  • 0,5 ч. ложки розпушувача (необов’язково)
  • олія або вершкове масло для смаження

Приготування:

Подрібніть вівсяні пластівці у блендері (якщо не використовуєте готове борошно). Додайте яйце, молоко, сіль і добре перемішайте до однорідної маси.
За бажанням покладіть мед або спеції - корицю, ваніль, або трохи сиру, якщо хочете солону версію.
Вилийте тісто на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії.

Смажте на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки - по 2–3 хвилини з кожного боку.