Ранок починається не з кави, а з поживного сніданку! Якщо хочете щось швидке, корисне й смачне - спробуйте приготувати вівсяномлинець. Це чудова альтернатива звичайним млинцям або бутербродам, а головне - він добре насичує і не перевантажує шлунок.
Користь вівсяномлинця
Вівсянка - джерело повільних вуглеводів, білка та клітковини. Такий сніданок надовго забезпечує енергією, підтримує стабільний рівень цукру в крові та сприяє гарному травленню.
До того ж млинець можна зробити як солодким, так і солоним - просто змініть начинку або спеції.
Рецепт класичного вівсяномлинця
Інгредієнти:
- 3–4 ст. ложки вівсяних пластівців (або вівсяного борошна)
- 1 яйце
- 2–3 ст. ложки молока (або води, кефіру, рослинного напою)
- дрібка солі
- за бажанням - трохи меду чи цукру (для солодкого варіанту)
- 0,5 ч. ложки розпушувача (необов’язково)
- олія або вершкове масло для смаження
Приготування:
Подрібніть вівсяні пластівці у блендері (якщо не використовуєте готове борошно). Додайте яйце, молоко, сіль і добре перемішайте до однорідної маси.
За бажанням покладіть мед або спеції - корицю, ваніль, або трохи сиру, якщо хочете солону версію.
Вилийте тісто на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії.
Смажте на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки - по 2–3 хвилини з кожного боку.