На сковорідках, що сильно пригоріли, зовсім не хочеться готувати, а викидати не хочеться. З'явився справжній шанс подарувати такому кухонному начинню друге життя.
Як відмити чавунну сковороду
Як інформує "РадіоТрек", чавунний посуд, на відміну від сковорідок з антипригарним покриттям, можна сміливо чистити щіткою та жорсткими губками.
Для того, щоб відмити кіптяву і нагар з такого посуду, потрібні всього 2 інгредієнти, які є в кожному будинку – сода й оцет.
Посуд з антипригарним покриттям дуже делікатний і чистити щіткою його не можна. Для чищення такого посуду використовують мильні розчини. Натріть чверть шматка господарського мила, додайте 10 г солі, 10 г гірчичного порошку і 2 ст. л. нашатирного спирту.
Є ще один метод чищення сковороди за допомогою картопляного крохмалю. Для цього візьміть ємність, поставте туди сковороду і залийте водою. Потім додайте крохмаль із розрахунком 100 г на 2 літри води. Прокип’ятіть у цьому розчині сковороду протягом 30 хвилин і весь бруд відійде.