Чергове ноу-хау пропонує Гільдія рестораторів, яка менше місяця тому утворилася у Тернополі. Власники закладів громадського харчування міста вирішили більше уваги приділити якості продуктів, які закуповують ресторани. Для цього усі овочі, м'ясо, молокопродукти тощо ресторатори планують перевіряти у спеціалізованій лабораторії. Для цього Гільдія намагається налаштувати співпрацю з Національним технічним університетом ім.. Пулюя, на базі якого уже є лабораторія з необхідним обладнанням. Воно дозволяє перевіряти продукти на вміст пестицидів, модифікованих організмів та інших елементів у продуктах. Щоправда, лабораторію доведеться дещо адаптувати до роботи з ресторанами, пише ТГН. - Пласт, який підняли ресторатори Тернополя, дуже цікавий. У Європі дуже велика проблема з якістю продуктів. Це шкідливо впливає на здоров’я населення. У дітей виникають невідомого походження алергії. І однин із чинників – це продукти, які люди споживають, - каже ресторатор, голова Гільдії Михайло Гросуляк. – Члени Гільдії є прихильниками здорового харчування. Натуральні та екологічно чисті продукти, вирощені без додавання хімікатів, - запорука нашого здоров’я, тому ми хочемо, що у наших закладах була лише корисна їжа.Між іншим, заклади почали виготовляти заготовки та консервацію власного виробництва, аби якнайменше використовувати продукцію з торгової мережі, розрахованої на масового споживача. Крім того, члени Гільдії працюють над правилами внутрішнього етикету в колі рестораторів. Нагадуємо, наразі в Гільдію входять десять рестораторів, власників таких закладів: «Самогонна ресторація», «Максим», «День і ніч», «Чумацький шлях», «Назарія», «Кнайпа», «Коза», «Рандеву», «Коловорот», «Хутір». Втім організація відкрита для всіх охочих працювати, вчитися та розвиватися.