У Тернополі продавці не поспішають знижувати ціни на продукти

Попри те, що святковий ажіотаж уже пройшов, продавці не поспішають знижувати ціни на продукти. А деякі харчі навіть дорожчають. Кажуть, у цьому винна… зима. Отож, у січні підняли ціни на цукор, яблука, борошно, картоплю, сметану, творог та молоко. Фрукти та овочі, як пояснюють продавці, подорожчали через погодні умови. - Продавці піднімають ціни на фрукти через холод, - розповідає 20хвилин продавець на ринку Олена. – Адже на вулиці мороз, фрукти довго не постоять - замерзають. Тим паче, що в таку погоду продавці не хочуть стояти під відкритим небом, а орендують закриті торгові майданчики. А там – вища орендна плата. Тому й кінцеві ціни на товар ростуть. Така ж ситуація із кисломолочними продуктами. Як пояснюють продавці на ринку, взимку корови дають мало молока. Відповідно й ціна на молокопродукти зростає. А от у тернопільських супермаркетах ціни на одні і ті ж продукти - різні. Наприклад, у „Сільпо” кілограм мандарин коштує 14,88 грн, а у Novus - майже 23 гривні. А на Центральному ринку мандарини продають в середньому за 18 грн. А ціна на болгарський перець у різних супермаркетах і ринках взагалі різниться на 13 грн. Ціни на м’ясо теж досить різні. У супермаркетах свинина, порівняно з ринком, дешевша в середньому на 3 грн. Схожа ситуація і з яловичиною. - Взагалі, ціни піднімають усюди: і в магазинах, і на ринку, особливо перед святами, - розповідає продавець м'яса на ринку Олена. – Наприклад, перед Новим роком подорожчало абсолютно все. Після свят ціни трохи знизили. Проте зараз, бачу, м'ясо знову дорожчає. Ймовірно, через погоду.