• Головна
  • Триває Різдвяний піст - час для сповіді, примирення з Богом і людьми
09:00, 18 грудня 2011 р.

Триває Різдвяний піст - час для сповіді, примирення з Богом і людьми

Триває Різдвяний піст - час для сповіді, примирення з Богом і людьми, час для пожертви себе задля добра інших. Приступити до святої Сповіді священики закликають заздалегідь, не чекаючи останнього тижня посту.

Коли немає великих черг і напливу людей, отці мають можливість приділити більше уваги та часу людям, які хочуть посповідатися. Священики заохочують провести час Різдвяного посту в особистій молитві. У церквах відправляються служби Божі, де християни можуть посповідатися та прийняти святе Причастя, очистити свою душу, примиритися з Господом.

- Час Різдвяного Посту є прекрасною нагодою, не чекаючи до останнього часу, щоб на Святий вечір не згадати, що я забув посповідатися, прийти до Бога лишити гріхи і взяти Божу любов. Ми заоохочуємо зустрітися з Христом у Святій Сповіді людей набагато частіше. Прийти зараз, бо священик, коли немає напливу людей, може Вам приділити більше уваги, ввійти в ситуацію,- каже отець Володимир САМПАРА, священик храму Святого Миколая Зимового.

Чим глибше покаяння людини перед Богом, каже отець Володимир Сампара, тим більше радості від прощення, більше миру і спокою в серці. І тоді людське серце стає наче духовним Вертепом, тими яселками, де Мати Божа на Різдво покладе свого Ісуса. Духовно безумовно, бо Господь вже народився: "Нехай цей Різдвяний Піст дійсно буде часом великої радості, де ми не тільки думаємо, ага я не поїв мяса, значить я пощу, попостіть від поганих розмов, від поганих поглядів, попостіть від чинення зла собі через вживання алкоголю, розпусту, інтернети, небезпечні розваги. Але не тільки попостити в Різдявий піст, а далі на Різдво в за всі часи згрішити. Безумовно ні, людина має очищувати себе впродовж всього життя. Бо роки минають швидко, час швидко пробігає і треба нам встигнути познайомитися з Богом вже сьогодні, прожитии з ним, мати духовну силу".

Той, хто сповідує свої гріхи, невидимо звільняється від них самим Ісусом Христом. Спаситель дав апостолам, а через них єпископам і священикам, владу прощати гріхи. І хоч яким би великим не був гріх, милосердя Боже нескінченне. Однак, щоб отримати прощення, необхідно з жалем і смутком усвідомлювати свою гріховність, почути своє сумління, зрозуміти провину перед Богом. А головна умова покаяння — це виправити життя, примиритися з усіма і сподіватися на милосердя Боже.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оголошення
live comments feed...