З початком Великого посту в Тернополі підвищиться ціна на рибу

Ціни на рибу та м’ясо попри наближення Великого посту залишаються стабільними. Дешевих м’яса та риби очікувати не слід, кажуть продавці.

Початок Великого посту цьогоріч припадає на понеділок, 27 лютого. Відтак, традиційно, деякі тернополяни почнуть змінювати свій раціон. На скільки зміниться ціна на рибу та м’ясо, зважаючи на пісні обіди та вечері тернополян, кореспонденти “20 хвилин” поцікавилися у підприємців та продавців на центральному ринку.

- Насправді піст не впливає на ціну, – каже продавець Ірина Саула. – Риба традиційно дорожчає уже навесні, коли її майже ніде нема. А востаннє її вартість змінювалась перед Різдвяними святами. Ціна підскочила на одну-дві гривні.

Одними із найдорожчих, за словами пані Саули, були і залишають щука та сом. Щоправда, їх купують нечасто, переважно на свята. Частіше люди питають за карасем. Однак і він минулого тижня подорожчав на гривню.

- Карась подорожчав не тому, що він найпопулярніший, а тому що його зараз мало, – продовжує продавець – Щоб виріс він на півкілограма, потрібно кілька років.

Ціна на іншу рибу, за словами пані Саули, після Різдва фактично не змінилась. Однак, можливо якийсь невеликий ажіотаж у перші дні навколо цін і буде.

Не чекають особливих змін у попиті й продавці м’яса. Вони кажуть, що дешевого м’яса на час посту очікувати не слід.

- На початку посту м’ясо може трохи й подешевшати, – каже продавець Дана. – Орієнтовно на п’ять гривень.

Втім, помітного падіння цін не буде. Бо, як кажуть продавці, далі нема куди занижувати. Мовляв, кілограм риби коштує практично стільки ж як кілограм м’яса. А витратитись на те, щоб виростити ту ж свиню потрібно більше, аніж на те, щоб спіймати рибу.

Без змін точно залишиться ціна на гов’яже м’ясо, переконують на ринку.

- Якщо свинина спочатку й подешевшає на кілька гривень, то телятина однозначно, що ні, – каже продавець пані Ольга. – Бо її на ринку мало. На селі зараз уже повирізували або продали телят, адже не вигідно їм тримати. Тож ми платимо по 20 грн за кілограм живої ваги, а платили їм по 12 грн.

Ціни

Короп (середній) – 24 грн/кг

Короп (великий) – 26 грн/кг

Білий амур – 26 грн/кг

Товстолоб – 15 грн/кг

Сом – 65 грн/кг

Щука – 35-45 грн/кг

Карась – 17-18 грн/кг

Телятина – 35-55 грн/кг

Свинина – до 40 грн/кг

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі