
12:25, 25 квітня 2012 р.
Пекарі з вотчини Хоптяна витісняють місцевих
Попри наявність численних хлібозаводів та пекарень в області, пекти в хліб вони починають все менше. Зокрема, в першому кварталі цього року обсяги виробництва хлібо-булочних виробів зменшилися майже на 20%, хлібопекарні області виробили 2,9 тис. т хлібопродукції.
ТОВ «Тернопільхлібпром», який має найбільші виробничі потужності в області, останніми роками знижує оберти, у січні-квітні він теж зменшив обсяги виробництва – на 2,5%.
Насторожує те, що спад зафіксовано і на ВАТ «Надзбруччя-хліб», яке навпаки освоювало нові ринки збуту і в минулому році наростило обсяги виробництва майже на 20%. Після такої минулорічної активізації у першому кварталі на підприємстві раптово стався спад – на 31%.
Втім, це не означає, що жителі області почали їсти менше хліба. Просто на ринок області активно проривається підприємство з Хмельниччини – волочиське ТзОВ «Агробізнес». І хоч продукція підприємства фактично не відрізняється за цінами та якістю від хлібопродукції місцевих пекарів, саме хліб сусідів заповнює прилавки магазинів та маркетів Тернопільщини.
Звісно, для споживача немає великого значення, звідки привезений хліб, якщо він їх влаштовує. А от керівництво області мало б задуматися, адже податки ітимуть в сусідню область, а спад в хлібо-пекарській галузі області відіб’ється і на наповненні місцевої казни.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
01:38, 24 квітня
10:30, 22 квітня
live comments feed...