Магазинну курятину накачують антибіотиками і хлором

В українських супермаркетах та звичайних магазинах зловживають препаратами, які дозволяють м'ясу довше зберігатися.

Що додають в м'ясо кур, щоб воно довше зберігалося вивідали журналісти "Території обману", – повідомляє ТСН. Офіційно курятина з вмістом антибіотиків в Україні заборонена, проте наявність антибіотиків у м'ясі тварин, яке продають в магазинах, не перевіряється. Кожна п'ята курка у магазині містить антибіотики, дослідили журналісти "Території обману".

Окрім антибіотиків, виробники для збільшення об'єму м'яса для здешевлення виробництва можуть вколювати забитим куркам наступні рідини: хлор, окситетрациклин, тилозин, віргініамицин, пеніцилін та авіаламицин. Деякі навіть використовують розчин каррагінану, відомого як небезпечний харчовий додаток Е-407.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі