Через спеку у Тернополі подорожчали молочні продукти

Спека, що від середини червня сміливо закріпилась в Україні, позначилась і на вартості продуктів харчування. Якщо городині, фруктам та ягодам сонце й тепло необхідні, то корів таке потепління виснажує. Як результат - ціни на молокопродукти останнім часом зросли, розповідають на центральному ринку Тернополя.

Не тішать торги і продавців кондитерських виробів. Для них спекотна пора року - не сезон. Тому медики радять купувати продукти особливо уважно, надто - швидкопсувні.

"Чорнослив, вишні, горішки, "Трюфельний", "Празький", "Київський", "Гілочка" добрий торт, безподобний, такий, як колись. Горішків має багато, безе і бізквітні палянички, дуже добрий", - розповідає продавець пані Надія.

Як би не припрошувала пані Надія, покупців на солодощі влітку не більшає. Навпаки, каже, хоч і привозять щодня свіжі торти, люди все ж побоюються купувати. Тому тістечок та тортів замовляють небагато. А ті, що залишаються, повертають постачальникам.
"Такого небезпечного нема, бо ми кожен день крем свіжий маємо, і сметанних кремів не даємо, масляні креми. Вони зберігаються довше. Ну а температура... Ми розморожуємо холодильник раз на тиждень, температура нормальна в нас", - каже пані Надія.

Не залежно від інгредієнтів, з'їсти торт треба не пізніше, ніж за 36 годин з моменту його виготовлення, радить пані Надія. А купуючи, уважно вибирати. Це стосується й інших швидкопсувних продуктів, як от м'ясних чи молочних, повідомляє TV-4.

Продавців молокопродуктів на центральному ринку Тернополя зараз менше, ніж зазвичай. Кажуть, бо й самого товару поменшало. Через спеку корів на пасовища виганяють лише вранці та ввечері, тому і надої вже не такі. Це одразу позначилось на цінах.

За останній тиждень молочні продукти подорожчали. Літр молока коштує 5 гривень, стільки ж сметани вже не 20 гривень, а 26. На кілька гривень подорожчав сир - до 18-20 грн за кілограм. Спека позначилась і на покупцях. Їх також поменшало. Аби м'ясний та молочний товар залишався свіжим та корисним, до послуг продавців морозильні камери. Особливо ретельної уваги харчові ринки потребують у спеку. Якість продукції на центральному ринку міста щодня перевіряють в обласній державній лабораторії ветеринарної санітарної експертизи. Самі ж працівники ринку ретельно стежать за чистотою у відділах.

Бути обережними при покупці швидкопсувних продуктів радять і медики. Чимало такого товару продають на стихійних ринках під відкритим сонцем, нерідко викладаючи не на прилавках, а на землі. Тому вибір за покупцями. Варто лише зважити, на чому економимо: на продуктах чи здоров'ї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі