
16:00, 2 квітня 2017 р.
Відома тернопільська журналістка поділилася унікальним рецептом паски
Відома тернопільська журналістка та блогерка Наталія Литвин у соцмережах поділилась унікальним рецептом паски.
Дівчина запевняє, що випічка виходить дуже смачна, м’яка, розсипчаста та довго не черствіє.
Рецепт:
Нагріваємо молоко до 40-45 градусів та заливаємо ним дріжджі, перемішуємо до розчинення (можна брати і сухі дріжджі (в 3 рази менше), але для пухкої пасочки краще пресовані)
Збиваємо жовтки з цукром в густу масу
Збиваємо білки з щіпкою солі в щільну піну до піків
Перемішуємо до однорідності і поступово додаємо просіяну муку, місимо тісто
Вкінці додаємо розтоплене масло,олію та родзинки / цукати.
Потрібно дуже добре вимісити тісто. Спочатку буде здаватися, що воно надто рідке, але чим менше муки, тим вище підніметься паска і буде пухкіша. Тому муки підсипаємо по мінімуму і просто місимо. Коли вимісили,залишаємо в теплі підійти 1-2 години
Формочки змащуємо маслом. Можна пекти як в металевих і силіконових, так і в паперових. Коли мені бракує форм,печу в металевих радянських кружках.
У кожну форму кладемо тіста на УВАГА!!! 1/3. Не більше, тому що воно дуже виросте.
Залишаємо тісто у формах ще на 1-2 години,щоб добре виросло. Якщо немає теплого місця, кладемо у духовку на 30-40 градусів. Змащуємо верх збитим жовтком.
Випікаємо 30 хвилин при 180 градусах (Режим духовки верх-низ). У процесі випікання потрібно буде накрити пасочки фольгою глянцевою стороною догори, бо вона швидко стане румяною і може зверху пригоріти.
Для глазурі:
150 г цукрової пудри та одне яйце
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
11:34, 16 травня
40
10:26, 17 травня
14:35, 14 травня
12:58, 16 травня
live comments feed...
Коментарі