
21:02, 21 жовтня 2017 р.
Що думають тернополяни про сільськогосподарські ярмарки у місті? (фото)

Ятки з домашніми м`ясними виробами, молочною продукцією (сир, творог), овочами, фруктами та крупами розгорнулися по всьому Тернополю у суботу, 21 жовтня. Сільськогосподарські товаровиробники і підприємства переробної та харчової промисловості з`їхалися з усієї області.
Ярмарок встановили на п`яти локаціях міста.
- масиві «Дружба» (територія на перехресті вул. Миру – Дружби);
- масиві «Східний» (проспект Степана Бандери, 15 – площадка перед центральним стадіоном, вул. Протасевича – площадка перед рестораном «Галич»);
- масиві «Сонячний» (вул. Леся Курбаса – площадка ринку «Галицький», проспект Злуки, 45 – площадка біля кінотеатру ім. Довженка).
Тернополяни з надією на великий асортимент і низкі ціни відправилися на ярмарковий шопінг. Але не всі отримали те, на що сподівалися. 71-річний пан Володимир приїхав на ярмарок разом з дружиною.
- Що на центральному ринку капуста 2,50 коштує, що тут ціна та сама, - нарікає чоловік. - М`ясо також дороге. На ринку дешевше. Сало так само. Я розраховував на те, що я тут придбаю продукти дешевше, а не так сталося, як гадалося. Хіба що грудку курячу тут дешевше купив. На базарі вона 95 коштує, а я взяв за 85 гривень.
А ось Ганна Різник задоволена ярмарковим шопінгом. Жінка придбала усе, що планувала. Поволі викреслювала куплені продукти зі свого списку покупок.
- Купила свинячу тушонку за 35 гривень, - розповідає 20 хвилин пані Ганна. - Скуштувала, ніби смачна. Купила ще рибу - 45 гривень. Стою он у черзі за рисом і гречкою. Якщо порівняти з магазинними і ринковими цінами, то трошки дешевше.
Але жінка засмучена, що подібний "джекпот" трапляється рідко. Хотілося би, щоб подібні ярмарки влаштовували частіше.
Володимир Бойко з Монастириська привіз на ярмарок не тільки свою продукцію, а і всю свою сім`ю.
- Сьогодні домашня свинина дуже шанується, - каже чоловік. - Фермерське м`ясо, як бачимо, на ринку переважає. Але виріб з домашнього м`яса завжди відрізнявся від фермерського. Бо домашнє більш соковите і набагато смачніше.
Чоловік нарікає на те, що "влада досі не узаконила мале підприємство, бо саме мале підприємство в нашій державі мало розвивається. Адже людина, яка годує 10-20 телят і 10-20 свиней, може так само переробити продукт у товар, який буде якісним і доступним для покупня, бо це буде товар від виробника".
Чоловік переконаний, що домашнього м`яса на прилавках ринку стало набагато менше через нерентабельність.
Шинкована ковбаса коштує 160 гривень, бо кілограм м`яса 100 гривень у середньому, - пояснює чоловік. - А з мелених виробів ціни нижчі - 100-110 гривень. Дуже проблемно, що ціна сала починає досягати ціни м`яса - 80-90 гривень. Бо щоб мати гарне сало, потрібно добре годувати худобу.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
09:11, 15 квітня
21:18, 9 квітня
10:31, 9 квітня
live comments feed...