Всіх охочих у Тернополі частували млинцями

На подвір’ї храму Різдва Христового в Тернополі, після недільної відправи, організували частування парафіян млинцями.

Разом із кулінарами Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі млинці смажив й архиєпископ Тернопільський і Бучацький Тихон (ПЦУ).

Так релігійна громада відзначила початок Сиропусного тижня, або ж - Масниці, після якого починається Великий Піст, повідомляють Тернополяни

Млинці та оладки готували з різними начинками і різними поливками: медом та варенням.

«Дорослі і діти отримати справжнє задоволення від частування та спілкування», - кажуть у єпархії.

Останній тиждень перед Великим Великоднім постом у християн завжди вважався святковим.

Етнограф Галина Олійник розповіла для "Української правди. Життя", що універсального обряду та способу святкування Масниці для всієї України ніколи не було.

В кожному регіоні завжди були різні назви для свята, днів тижня у ньому та обрядів. Водночас, сенс свята зберігався і був спільним для всіх.

Попри те, що найзвичнішою стравою у ці дні для нас є млинці, у давнину в Україні їх не пекли. Натомість у кожній хаті були вареники. Найчастіше їх готували з сиром.

Маленькі вареники - це сучасна традиція. В давнину вони були величезними, з великою кількістю начинки.

Однак на цьому раціон наших предків не обмежувався. В цей час споживали рекордну кількість масла та сметани, а також страв, які можна було з ними приготувати.

Тернопіль млинці
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі