Наскільки відповідають зарплати тернополян цінам на продукти?

«Доля нації залежить від того, як вона харчується», – сказав французький письменник Ансельм Брилья-Саварен. Проте, у великій мірі це залежить від купівельної спроможності людей.

Ціни на продукти на Тернопільському центральному ринку залишаються більш-менш стабільними, повідомляє статистик ринку Наталія Гузій, пише Прес-клуб. За останній час, каже вона, на 50 копійок подешевшав цукор. Якщо раніше на гурт просили 6 гривень за кілограм, то сьогодні в роздріб солодкий продукт вартує 5,50. Як завжди на зиму підвищилися ціни на м’ясо-молочну продукцію. За яловичину стовідсоткового розрубу доведеться заплатити 31 гривню 29 копійок, приблизно 55 гривень вартує полядвиця, задня шинка – 45-48 гривень за кіло. За сметану збирану просять від 24 до 28 гривень, за сепараторну 34-38. А от за десяток домашніх яєць доведеться віддати від 8 гривень до 9,50. Помідори на місцевому ринку коштують від 20 до 26 гривень, 24 гривні – середня ціна на огірки. Стабільною залишається ціна на овочі так званого борщового набору. Картоплю пропонують по 2 гривні, за буряк просять 3, морква від 4 до 5 гривень, цибуля ріпчаста 4,50 – 5 гривень, капуста білокачанна 4-5 гривень за кілограм.

Не піднімаються наразі ціни на фрукти та крупи. Єдине, що подешевшала гречка. Раніше за кілограм просили від 8 до 9 гривень, сьогодні її ціна – від 7,50 до 9 грн. Незначне зниження цін на м’ясну і молочну продукцію експерти прогнозують на початок весни. Пов’язане це із насиченням продовольчого ринку. Втім, не виключать вони, що напередодні травневих та пасхальних свят ціни знову ж таки поповзуть догори.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі