
19:31, 14 квітня 2020 р.
"Якраз до Великодня": Алла Мазур поділилась з шанувальниками своїм секретом (ФОТО)

Українці продовжують готуватися до світлого свята Великодня. Адже приготування смачної паски можливе і в умовах карантину. У багатьох існують свої "таємні" рецепти, якими випадає поділитися лише за атмосфери довіри і взаємопідтримки.
Як інформує "ТСН", телеведуча Алла Мазур, яка бореться із онкологічним захворюванням, поділилася і своїм фірмовим рецептом паски по-закарпатськи.
"Для приготування опари потрібно 70 мл теплого молока, 12 г дріжджів і 1 ст. л. цукру добре змішати і поставити в тепле місце. Для приготування тіста необхідно змішати 250 мл молока, 2 жовтки і ½ столової ложки цукру (або трохи більше, якщо хочете солодшу паску). Рідку суміш потрібно з’єднати з борошном, потім влити в неї готову опару і замісити густе тісто. Щоб зробити паску модною, додайте 30 г міцного ароматного алкоголю (рому або коньяку) і сухофрукти: чорнослив, сушену вишню, журавлину, курагу. Але не більше, ніж 100 грамів на 1 кг тіста. За карпатським традиціям, щоб тісто добре підійшло, його потрібно накрити білою серветкою або вишитим рушником і покласти зверху гілку свяченої верби. Тісто потрібно поставити в тепле місце. Коли воно підійде, розкладіть його по формам дати знову підійти і випікати в духовці при 175 градусах. Після того як дістанете паску з духовки, окропіте його холодною водою, щоб скоринка стала м’якою і блискучою. Потім необхідно покрити паску глазур’ю, приготовленою заздалегідь, і прикрасити горіхами і сухофруктами. Для приготування паски по-закарпатськи знадобляться такі інгредієнти: молоко – 300 мл дріжджі – 12 г цукор – 2 ст. л. яєчні жовтки – 2 шт. масло вершкове – 25 г борошно – 5 ст. сухофрукти (чорнослив, сушена вишня, журавлина, курага) – 100 г на 1 кг тіста",- повідомила телеведуча.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Оголошення
15:00, 3 червня
12:15, 2 червня
40
13:20, 10 червня
11
17:33, 10 червня
live comments feed...