• Головна
  • Як солити червону рибу в домашніх умовах
Новини компаній
13:00, 25 квітня 2023 р.

Як солити червону рибу в домашніх умовах

Новини компаній

Багато хто полюбляє солону рибу, особливо червону. І так само знає, що вартість вже готового до споживання продукту значно вище, ніж ціна на охолоджений лосось kit-whalegroup.com.ua/losos. Тому виникає цілком доцільна думка придбати цілу червону рибину або ж стейк, та засолити її самотужки. Причому, в цьому немає нічого складного.

Однак слід розуміти, що засолена та копчена риба – це різні продукти, і смак у них теж різний. А значить, при засоленні не варто очікувати, що страва буде за смаком такою ж, як копчені шматочки, що продаються в супермаркетах.

Як солити червону рибу в домашніх умовах, фото-1

Як солити червону рибу

Перш за все, потрібно підготувати інгредієнти. Звісно, головним з них є саме риба. Це може бути лосось, сьомга чи форель. Великої різниці між ними немає. Найбільш важливим моментом є якість – вона повинна бути максимально високою.

Додатковими компонентами виступають:

  • Сіль. На 1 кг риби потрібно буде приблизно 2-3 столових ложки солі;
  • Цукор. Вистачить 1 столової ложки;
  • Чорний запашний перець. Не більше 1 чайної ложки подрібненого перцю, інакше надто гостра приправа порушить витончений смак червоної риби;
  • Зелень. Зазвичай віддають перевагу кропу, він має більш яскравий присмак, ніж петрушка. На 1 кг риби достатньо буде від 5 до 10 гілочок. Також можна додати 1-2 гілочки базиліку.

Звісно, це приблизний рецепт, його можна розглядати, як базовий. При бажанні, в майбутньому можна проекспериментувати, додаючи додаткові компоненти, потрібно лише залишити сіль, як один з основних. Втім, треба памятати, що чим гостріше суміш прянощів, тим яскравіше вони проявляються, і можуть заглушити смак самої риби.

Коли інгредієнти готові, сіль змішують з цукром і перцем. До речі, перець краще подрібнити безпосередньо перед засоленням, аби він не втратив свого запашного аромату. Цією суміщу посипають заздалегідь помиту та насухо обтерті шматки риби (так, червону рибу не солять цілою) з усіх сторін. Зверху посипають подрібненим кропом та іншою зеленню при бажанні. Рекомендується це робити відразу у тій ємності, в якій лосось або сьомга будуть зберігатись, однак, можна й перекласти. Головне – аби ємність герметично закривалась.

Після цього червону рибу кладуть до холодильника. Витримка в середньому – від 4 годин, це буде слабосолений продукт. Проте, можна тримати й більше, наприклад, залишивши на ніч або взагалі на добу. Якщо шматки великі за розміром, товсті, то краще засолювати на 2-3 доби. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
ТОП новини
"Українці отримають відразу дві пенсії до 1 червня, виплати чекають своїх пенсіонерів": хто має на право і що треба зробити
"Сніг і дощ пруть в один з регіонів України, зима та похолодання знову ввірветься до регіону": гроза і злива накриє автомобілі
"ТЦК збирається призвати ці групи населення, названо вік та інші ознаки чоловіків": їх чекають повістки, штрафи і мобілізація
"В Україні назвали тариф на електроенергію з 1 червня, не всі готувалися до такої ціни": скільки слід платити за 1 кВт*год
Оголошення
live comments feed...